Patiënt krijgt een EEG-onderzoek
Patiënt krijgt een EEG-onderzoek

Open dag epilepsiekliniek SEIN

Zwolle - Epilepsiekliniek SEIN opent zaterdag 16 maart haar deuren van 12.00 tot 16.00 uur. Het is dé kans om eens een kijkje te nemen hoe innovatieve techniek wordt ingezet bij de diagnose en behandeling van epilepsie. Zo wordt er sinds kort gewerkt met de nieuwste EEG-apparatuur om nog beter onderzoek te kunnen doen. EEG-onderzoek is het meten van de hersenactiviteit, dit is een belangrijk onderdeel bij het vaststellen van epilepsie.

De open dag is in de kliniek aan de Dr. Denekampweg 20 (bij Isala) en de woonvoorziening aan Fonteinkruid 115 in Stadshagen. De open dag is in het kader van de week van zorg en welzijn. In Nederland heeft gemiddeld 6 van de 1.000 mensen epilepsie. Per jaar krijgen ongeveer 14.000 mensen in ons land de diagnose epilepsie. Een groot deel hiervan krijgt deze diagnose van de neuroloog in het ziekenhuis. Bij complexe vormen van epilepsie komt expertisecentrum SEIN in beeld.

Epilepsie is een aandoening die zich uit in de vorm van aanvallen. Aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Hoe nauwgezetter dit bekeken kan worden, hoe beter de diagnose en behandeling.

SEIN is een expertisecentrum voor mensen met epilepsie en slaap-waakproblemen. Patiënten hebben vaak moeilijk behandelbare vormen van epilepsie en complexe problemen.

Meer berichten