Foto:

SamenZwolle: van klussen bij Flappus tot voorlezen voor ouderen

Zwolle - SamenZwolle is vernieuwd. Het platform is gebruiksvriendelijker geworden, heeft een flinke dosis verf gekregen én er is een sociale kaart toegevoegd. Zo kun je gemakkelijk een Zwolse organisatie vinden bij jou in de buurt. Ontdek het zelf op www.samenzwolle.nl.

SamenZwolle heeft een team van enthousiaste vrijwilligers die wel eens iets willen doen voor een ander: de SamenZwollenaren. Denk aan wandelen met eenzame ouderen, kleine tuinklusjes of helpen met het vervoeren van een meubelstuk. Alleen, of samen met een andere SamenZwollenaar. Er is een gezellige app-groep waarin oproepen worden gedeeld. Wel of niet reageren is vrijblijvend. Maar reageren betekent natuurlijk wel ook echt uitvoeren.

Flappus zoekt ervaren klussers

Stichting Flappus is sinds kort gevestigd op een boerderij aan de rand van Zwolle. Er moet nog aardig wat gebeuren bij de nieuwe locatie en daarom worden twee of die ervaren klussers gezocht die het leuk vinden om op het erf tussen het groen een blokhut te isoleren en cement te storten. Meer info en aanmelden via www.samenzwolle.nl/oproepen.

Meezingavonden

De leden van Oud Goud willen het plezier van samen zingen delen met alle inwoners van Zwolle. Eén maandagavond per kwartaal worden de leden uitgenodigd aan te sluiten bij deze mee-zing avond in de Nieuwe Haven aan de Burgemeester Vos de Waelstraat 1. Entree is gratis. De volgende keer is maandag 18 maart van 18.45 tot 20.00 uur. Meer informatie op www.samenzwolle.nl/activiteiten.

Workshop voorlezen voor ouderen

Aan bod komt het voorlezen zelf, het uitzoeken van teksten, de voorleesomgeving en achtergrondinformatie over de omgang met ouderen bij het voorlezen. Met veel tips van ervaringsdeskundige mevr. I. Schotman, inclusief handige reader. De workshop (dinsdag 19 maart, 18.45 tot 20.45 uur in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes) is gratis en er is plek voor maximaal 40 deelnemers. Dus geef je snel op via www.samenzwolle.nl/activiteiten.

Mama is blut

In de week van het geld staan BVNG Advies, Stichting Single SuperMom en Kadera stil bij wat armoede betekent voor vrouwen en (alleenstaande) moeders. Woensdag 27 maart worden van 9.00 tot 12.00 uur bij Stichting Focus aan de Zerboltstraat 63 de knelpunten besproken en krijg je handige tips. Aanmelden via www.samenzwolle.nl/activiteiten.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden