De Zwolse ondernemer Emmely Lefèvre draagt Nieuwe Bazen Zwolle een warm hart toe en vindt het een aanwinst voor de stad:
De Zwolse ondernemer Emmely Lefèvre draagt Nieuwe Bazen Zwolle een warm hart toe en vindt het een aanwinst voor de stad: (Foto: )

Nieuwe Bazen gezocht voor Zwolle

Zwolle - Nieuwe Bazen is van start. Sinds maandag kunnen jongeren in Zwolle tussen 18 en 27 jaar zich aanmelden voor hét traineeship sociaal ondernemerschap. Nieuwe Bazen geeft vijftien jongvolwassenen de kans om, onder professionele leiding, alle facetten van het sociaal ondernemerschap te leren. Samen creëren zij een inspirerende ontmoetingsplek waar alle jongeren in de stad welkom zijn.

Nieuwe Bazen biedt vijftien jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot sociaal ondernemer. Er wordt niet om diploma's gevraagd, wél om motivatie en inzet.

Wie is geselecteerd, wordt door Starters4Communities, Menea en een teamcoach van Resto VanHarte getraind en begeleid op alle vlakken van sociaal ondernemerschap. Zes maanden lang buigen de trainees zich over het opzetten van een ontmoetingsplek, waar alle leeftijdsgenoten uit Zwolle zich welkom voelen.

De plek die zij samen creëren krijgt naar de smaak van de doelgroep een eigen look and feel en randprogrammering. Het staat vast dat er een maaltijd is, want samen eten verbindt. Parallel aan het opzetten van de nieuwe ontmoetingsplek werken deelnemers een eigen bedrijfsplan uit waarmee ze na afloop van het traineeship de arbeidsmarkt op kunnen.

De Zwolse ondernemer Emmely Lefèvre vindt Nieuwe Bazen Zwolle een aanwinst voor de stad. "Onze stad heeft als kernwaardes groeien, gunnen en gemeenschappelijkheid, dat voel je ook echt overal. Vaak beseffen jonge mensen niet hoeveel er mogelijk is in Zwolle. Als je mensen vanuit verschillende achtergronden bij elkaar brengt kom je vaak tot de creatiefste ideeën."
Het traineeship dat jongvolwassenen opleidt tot sociaal ondernemer, plaatst in de vier steden Zwolle, Groningen, Rotterdam en Enschede jongeren in een leidende positie.

Nieuwe Bazen is een initiatief van stichting VanHarte, een maatschappelijke organisatie bekend van Resto VanHarte, de sociale buurtrestaurants waar ontmoeten en meedoen voorop staan.

Meer informatie is te vinden op www.nieuwebazen.nl. Voor vragen kun je terecht bij debaas@nieuwebazen.nl. Er is plek voor vijftien Nieuwe Bazen. Geïnteresseerde jongeren uit Zwolle kunnen zich tot donderdag 4 april aanmelden via de website.

Joop de Haan
Meer berichten