Actie Frisse Lucht voor bewoners van Driezorg

Bewoners van De Venus worden met een busje naar een natuurgebied gebracht waar ze gaan wandelen.
Bewoners van De Venus worden met een busje naar een natuurgebied gebracht waar ze gaan wandelen. (Foto: Medewerker Driezorg)

Zwolle - Bewoners van Driezorg doen mee aan de actie Frisse Lucht. "Mensen vinden het lastig om iemand te vragen om ze mee naar buiten te nemen", legt Lisanne Schoon uit. Ze is coördinator welbevinden bij De Havezate. "Daarom is Driezorg gestart met de Actie Frisse Lucht. Samen gezellig wandelen in de frisse lucht.

Zwolle - Schoon merkte dat bewoners graag naar buiten willen, maar dat niet alleen kunnen. Vanwege lichamelijke beperkingen of omdat ze vinden het lastig vinden om hiervoor zelf het initiatief te nemen.

De actie is gestart op initiatief van Driezorg en wordt uitgevoerd door twee studenten van Social Work van Windesheim. De komende tijd vertrekt er elke maandag een Driezorg busje met acht bewoners voor een mooie wandeling.

Studenten Wouter en Milan geven uitleg over het wandelgebied dat wordt doorkruist. Via een toeristische route wordt teruggereden naar de locatie. Daar wordt nagepraat met een kop soep en broodje.

Vorige week waren bewoners van de Venus aan de beurt, maandag de bewoners van Berkumstede. Komende maandag, 11 maart zijn bewoners van de Rivierenhof aan de Beurt. Op maandag 18 maart van De Havezate en op maandag 25 maart De Kievitsbloem.

De bewoners die zijn geweest hebben een fijne wandeling gemaakt. “Je ziet gewoon dat ze genieten”, vertelt Ilja Kuipers, coördinator welbevinden De Venus.

Als de actie een succes blijkt te zijn, wil Driezorg vaker gaan wandelen met bewoners.

Meer berichten