Sjef Mols kreeg een hamer van Tweede Kamerlid Eppo Bruins en kandidaat-Statenlid Annika van de Belt.
Sjef Mols kreeg een hamer van Tweede Kamerlid Eppo Bruins en kandidaat-Statenlid Annika van de Belt. (Foto: Jos Tijhuis)

ChristenUnie zoekt topdocenten uit vmbo en mbo

Zwolle - Docenten op het vmbo en mbo kunnen echt het verschil maken. Zij leiden de gouden handen op die bijvoorbeeld de overstap op schone energie mogelijk gaan maken, maar ook de zorgverleners van morgen. Om die topdocenten extra te waarderen is de ChristenUnie op zoek naar voorbeelden van leerkrachten die echt het verschil maken voor hun studenten of leerlingen. Zaterdag werd de eerste docent verrast door de Christenunie: Sjef Mols, van Cibap.

Tweede Kamerlid Eppo Bruins en kandidaat-Statenlid Annika van de Belt uit Zwolle overhandigden Sjef Mols, docent op het Cibap, als eerste docent een teken van waardering.

Voor studenten op het Cibap is Sjef een docent die het verschil maakt. Als chef van de Ontwerpfabriek, onderdeel de Zwolse vakschool, helpt hij zijn studenten in het toepassen van nieuwe technieken en technologie.Hij stimuleert ze om telkens wat nieuws te proberen en zichzelf verder te ontwikkelen. Zo is hij een echte topdocent, iemand die aan de weg van de toekomst van Nederland timmert. Mols kreeg daarom een hamer.

"Hoe mooi is het als jonge mensen er door inspirerende docenten, die net dat stapje extra zetten, hun talenten vinden en ontwikkelen", zegt Kamerlid Eppo Bruins. "Dat ze gestimuleerd worden om praktisch aan de slag te gaan en zo een onmisbare plek in de samenleving kunnen innemen." Volgens Bruins zijn het juist studenten die een technische, logistieke of zorg-opleiding overwegen die een extra zetje kunnen gebruiken. Want veel maatschappelijke uitdagingen zijn afhankelijk van hun talenten.

Voor de ChristenUnie is dit pas het begin. Annika van de Belt: "We zijn op zoek naar alle topdocenten op het vmbo of mbo in Zwolle die elke dag weer hun leerlingen of studenten helpen zichzelf te ontwikkelen. Daarom roepen we iedereen op die zo'n docent kent of daar les van krijgt die bij ons te nomineren. Dan gaan wij die docent verrassen."

Nominaties van docenten kunnen worden doorgegeven via info@christenuniezwolle.nl of via Facebook: https://www.facebook.com/ChristenUnieZwolle/

Joop de Haan
Meer berichten