Foto:

Open dag Dimence Eerdelaan

Zwolle - Altijd al eens willen kijken in een gesloten psychiatrische afdeling? Op zaterdag 9 maart staan de deuren van Dimencevestiging aan de Eerdelaan 45 tussen 13.00 en 16.00 uur eenmalig open voor publiek.

Dimence heeft de High & Intensive Care (HIC) Eerdelaan in Stadshagen verbouwd volgens de meest moderne standaard. Omdat een opname, al dan niet gedwongen, ook van invloed is op het herstel van de patiënt, vindt Dimence het belangrijk dat dit gebeurt in een gastvrije, prettige omgeving.

"Dimence gelooft in ambulante ggz: beter worden doe je thuis", aldus Sabien Raams, directeur van Dimence. "Maar als een opname noodzakelijk is, dan graag wel menselijk en het liefst in samenspraak met familie en vrienden."

De begane grond is de afgelopen drie maanden grondig verbouwd. Er is een ruim huis-woonkamer gemaakt (zie afbeelding), de separeercellen zijn vervangen door extra beveiligde kamers met eigen huiskamer en tuin, en er is een crisisbeoordelingskamer en logeerkamer gemaakt.

Er verblijven nog geen patiënten op de twee gesloten afdelingen. Vanaf maandag 11 maart verhuizen patiënten van de huidige locatie aan de Dr. van Thienenweg naar de locatie Eerdelaan. Een tijdje later verhuizen ook patiënten van de locatie Grasdorpstraat daar heen.
Om 14.00 en 15.00 uur wordt voorlichting gegeven over wat een HIC is en welke patiënten hier komen.

Joop de Haan
Meer berichten