Hardloop- en wandelevenement MS Motion wordt gehouden op 14 april op en rond het terrein van PEC 1910.
Hardloop- en wandelevenement MS Motion wordt gehouden op 14 april op en rond het terrein van PEC 1910. (Foto: )

ZwolleDoet!: van vrijwillige monteur tot handloopevenement

Zwolle - In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Nationaal MS Fonds zoekt: vrijwilligers op 14 april

Op zondag 14 april is het jaarlijks hardloop- en wandelevenement MS Motion in Zwolle, waarbij geld opgehaald wordt voor onderzoek naar MS. De route start bij Atletiekvereniging PEC 1910 en is omgeven door natuur van het Westerveldse bos, het Zwarte Water en de Wijde Aa. De start- en finishlocatie bevindt zich op het terrein van PEC aan de Urksteeg 1.

Het evenement zoekt vrijwilligers. Om 8.00 uur wordt er met de opbouw begonnen en op 16.00 uur start de afbouw. De lunch wordt geregeld en reiskosten worden vergoed. Er zijn verschillende leuke taken.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'motion'.

Dock24 zoekt: automonteur voor Doe-Het-Zelfgarage

Voor Doe-Het-Zelfgarage zoekt Dock24 een automonteur die ondersteuning biedt bij werkzaamheden in de garage. De Doe-Het-Zelfgarage biedt inwoners van Zwolle de mogelijkheid om aan hun auto te sleutelen. Het gaat om mensen met een klein budget, die zelf moeten sleutelen om hun auto rijdend te houden. Thuis kan het niet en sleutelen op straat is vanwege milieuredenen en overlast niet gewenst. Dankzij de Doe-Het-Zelfgarage kunnen mensen toch mobiel blijven.

De monteur helpt bezoekers bij reparaties aan auto's. Te denken valt aan het vervangen en uitbalanceren van banden en het verversen van olie. De vrijwilliger begeleidt dit, helpt mee waar nodig en zorgt dat alles in goede banen wordt geleid.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'automonteur'.

22 maart: Naaste van iemand met GGZ-problemen?

Naasten van iemand met psychische problemen, kan zitten met vragen, zich zorgen maken of zich onzeker voelen. Voor hen is er vrijdag 22 maart van 10.30 tot 12.00 uur een bijeenkomst om daar mee om te gaan. Besproken worden welke vormen van ondersteuning er zijn. Er is ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen met lotgenoten.

De bijeenkomst wordt gehouden aan de Burgemeester Drijbersingel 11 te Zwolle Meer informatie en aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda.

Joop de Haan
Meer berichten