Foto:

SWZ renoveert 108 portiekwoningen in Holtenbroek

Zwolle - Woningstichting SWZ laat 108 portieketagewoningen aan de Lassuslaan, de Buxtehude- en Frobergerstraat in Holtenbroek renoveren. De overeenkomst daartoe werd dinsdag met Nijhuis Bouw ondertekend. Dat gebeurde bij de woningen. 

Deze woningen worden duurzaam gerenoveerd.Ze worden comfortabeler en energiezuiniger. De start van de renovatie is begin september 2019 en naar verwachting zijn de werkzaamheden afgerond voor de zomer 2020.


De renovatie bestaat uit verschillende fasen. De woningen worden geschilderd en huurders krijgen een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Daarnaast biedt SWZ een pakket van isolerende maatregelen aan. De woningen worden geïsoleerd, de entrees vergroot en het collectieve verwarmingssysteem wordt verbeterd.

Hiervoor vraagt SWZ toestemming van bewoners, omdat daar een huurverhoging voor wordt gevraagd. Als meer dan 70 procent van de bewoners akkoord gaat met het renovatievoorstel en alle vergunningen worden verleend, kan het doorgaan. Ook biedt SWZ de mogelijkheid bewoners om zonnepanelen te huren en geen gasaansluiting meer te hebben.

Begin februari 2019 zijn alle bewoners geïnformeerd over de renovatie. In het voorjaar worden de bewoners uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de modelwoning voor het maken van hun individuele keuzes.

Joop de Haan
Meer berichten