Foto: Arie Mekkring

Seniorencarnaval is een geweldig feest

Zwolle - Voor de tweede keer was het uitverkochte Hotel Lumen & Events het decor voor het traditionele Seniorencarnaval. 

(door Arie Mekkring)

Het publiek kreeg bij binnenkomst een Blauw Handje aangeboden, het typisch Zwolse drankje van brandewijn met bruine suiker. Tijdens het Sassendonkse carnaval is deze alcoholische versnapering bijzonder populair.
Het bleek een heuse opwarmer voor een avond, die een echt familiefeest beloofde te worden. Voor de muzikale omlijsting zorgde het stemmingsorkest Le Bombardon. Sinds jaar en dag zijn zij actief als Hofkapel van de organiserende vereniging de Eileuvers. 

Met feestelijke klanken werden achtereenvolgens de Jeugddansmariekes, Jeugdprinses Celine, Stadsprins Balg I, Adjudanten, Jeugdhof, Dansmariekes en het gehele Hof door de vele aanwezigen warm onthaald.

Aansluitend werd de avond geopend met het 'Ik ben een Zwollenaar', uitgevoerd door de Le Bombardon. Een lied dat in 1962 al door de onlangs overleden Flip Trooster werd geschreven. Hij stond aan de wieg stonden van het Zwolse carnaval. Het carnaval werd dan ook met de paplepel ingegoten bij zijn zoon Maarten Trooster. Hij was in het seizoen 2009-2010 al eens als stadsprins van Sassendonk. Ook niet onverdienstelijk vervulde hij afgelopen zaterdag op enthousiaste wijze de rol als ceremoniemeester. Hij gaf hierbij het woord aan de Hoogheden en kersverse voorzitter Cor-Jan Bruggeman. In zijn welkomstwoord vertelde hij met enige trots dat de vereniging weer groeiende is. Ook de nauw verbonden Club van 111 heeft weer veel nieuwe leden bij kunnen schrijven.

Na al het goede nieuws kon het publiek genieten van een mooi feest. Met een hapje en een drankje binnen handbereik waren zij getuige van een afwisselend programma. De kleine en grote Dansmariekes mochten het programma openen met de zogenaamde Gardedans. Ook de Showdans van deze groepen sloeg zichtbaar aan.

Tijdens het Seniorencarnaval is de jaarlijkse Lintjesregen een vast onderdeel geworden. Menno Beijer en Willem Gunneman voegden tijdens deze ceremonie in zowel muzikaal- als vocaal opzicht een extra dimensie toe. Na twintig jaar was er weer een uitreiking van de Gouden Snavel. Die eer was voor ondernemer Jacco Vonhof. Hij bouwde zijn bedrijf uit van glazenwassersbedrijf tot een allround Schoonmaakbedrijf. Naast deze drukke werkzaamheden werd hij vorig jaar benoemd tot voorzitter van MKB-Nederland. Daarvoor was hij al besmet met het carnavalsvirus en is binnen de vereniging geen onbekende. Voor zijn verdiensten met betrekking tot het Sassendonkse carnaval, de stad Zwolle alsmede daarbuiten, werd deze unieke prijs uit handen van Stadsprins Balg I overhandigd.

Ook volkszanger Harm Wolters betrad het podium en al snel was de eerste polonaise een feit. Hij zong ook enkele nummers met Ancora, de band waar hij deel van uitmaakt. Deze formatie amuseerde de zaal met traditionele shantymuziek, Irish folk en harmonieuze vocalen. Ook Berlinda Kinnaer liet zien, maar bovenal horen over goede zangkwaliteiten te beschikken. Haar stem leent zich voor een uiteenlopend repertoire. Zij beheerst zowel het Engels- als Nederlandse repertoire.

Voor de feestelijke afsluiting tekende Mannes. De in Zwolle geboren en getogen zanger treedt al jaren in alle streken van het land op. Met onder andere zijn nieuwe nummer 'Ga jij met me mee', wist hij het publiek te raken. Het werd uiteindelijk een passende afsluiting van een geweldige familie-avond. Na afloop kon men nog even nagenieten op de afterparty met dj Jos. Ook hierbij werd er weer volop gedanst én gezongen.
 

Joop de Haan
Meer berichten