VG Sport en SWOL 1894 zwemmen de polonaise tijdens gezellige zwemmarathon

Zwolle - VG Sport afdeling zwemmen en SWOL 1894 hielden zondag een geslaagde en gezellige zwemmarathon gehouden in het zwembad on Campus. Peter Vader zorgde voor de presentatie en Harm Wolters verzorgde de muzikale omlijsting. Stadsprins Blag I zorgde voor het startschot.  

De 75 deelnemers van VG Sport die deelnamen zijn mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ook de negentien jonge leden van SWOL 1894 zwommen zoveel mogelijk baantjes en haalden zo sponsorgeld op. De opbrengst van SWOL 1894 wordt volledig overgedragen aan de leden van VG Sport. Gesteund door de aanwezige vrijwilligers en aangemoedigd door het publiek op de tribune werd baantje na baantje op geheel eigen wijze getrokken. Alle deelnemers kregen als herinnering een medaille en oorkonde.

SWOL 1894 bestaat dit jaar 125 jaar en organiseert daarom het hele jaar activiteiten ook samen met andere verenigingen in Zwolle. Sportverenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke rol en door samen te werken kan je nog meer bereiken.

Met Peter Vader, Harm Wolters en Stadsprins Balg I aan de kant werd het erg gezellig. Vrolijke muzikale klanken, gezellig meezingen en zelfs voor en na het zwemmen een spontane polonaise aan de kant en in het water. 


VG Sport Zwolle is een vereniging voor verstandelijke en meervoudig gehandicapte kinderen en volwassenen. Bij deze vereniging kunnen de leden o.a. zwemmen, fietsen, wandelen, jeu de boulen en nog veel meer. De vereniging draait volledig op vrijwilligers en is financieel sterk afhankelijk van sponsoring.  In totaal heeft VG Sport ca 160 leden.

SWOL 1894, opgericht op 20 augustus 1894 is een vereniging in Zwolle met diverse disciplines in de zwemsport en viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. De vereniging is voortgekomen uit een combinatie van de Bad- en Zwemvereniging Zwartewater (BZZ) en de Zwolse Zwem- en Poloclub (ZZ&PC).  Tegenwoordig bestaat de vereniging uit afdelingen voor Wedstrijdzwemmen (waaronder de Basisgroepen), Waterpolo, Synchroonzwemmen en Masters- en conditiezwemmers.

www.swol1894.nl en www.vgsportzwolle.nl

Joop de Haan
Meer berichten