Foto: Janita van Eeden

CdK als zorgzame gastheer bij Vier het Leven

Zwolle - Twee gasten van Vier het Leven werden zaterdagavond door een zeer speciale gastheer opgehaald naar theater De Spiegel. Commissaris van de Koning Andries Heidema begeleidde deze avond oudere dames naar de voorstelling van Claudia de Breij. De Commissaris deed het op een bijzondere manier. De gasten werden opgehaald met de dienstauto met chauffeur.

Dat doen de gastvrouwen en - heren niet van Vier het leven, zij rijden zelf. Maar dat maakte de Commissaris helemaal goed door koffie voor gasten en gastvrouwen in te schenken. Met zorg begeleidde hij een slechtziende gast via de trappetjes van de Spiegel naar de plaats in het theater.

Andries Heidema zag hoe ouderen genieten doordat ze gewoon uit kunnen gaan. Vier het Leven zorgt dat ouderen die zelf niet zo makkelijk meer zelf naar een theater, film of museum kunnen gaan, er toch op uit kunnen. Ouderen hebben hierdoor het gevoel er bij te horen. Ze kijken uit naar de uitjes en met veel plezier op terug. Ook deze avond genoten ouderen samen met de gastvrouwen en de bijzondere gastheer: hij heeft de dames ook weer veilig naar huis gebracht.

Ouderen, mantelzorgers en organisaties kunnen gratis een programmaboekje aanvragen via www.4hetleven.nl of 035-524 51 56.

Joop de Haan
Meer berichten