Maaike Gerritsen uit Zwolle houdt elke vrijdagavond in kleine groepen StemBevrijding.
Maaike Gerritsen uit Zwolle houdt elke vrijdagavond in kleine groepen StemBevrijding. (Foto: Theo Smits)

Ontspannen met Stembevrijding

Lierderholthuis - Maaike Gerritsen houdt elke vrijdagavond in kleine groepen StemBevrijding in Lierderholthuis. Ze noemt het 'kleine wondertjes'. "Deelnemers voelen zich steeds vrijer en durven beter te zingen en zich uit te spreken, of vatten moed om spannende stappen te nemen in hun dagelijks leven.Mensen voelen zich na een avond klinken ontspannen en slapen beter. Er ontstaat letterlijk meer ruimte in stem, lijf en leven." De avonden beginnen met een warming-up en eenvoudige bewegingen. "Dan klinken we. Daardoor wordt de weg vrij gemaakt naar eigen creativiteit, verbinding, bezieling, inspiratie, heling, zingen, improvisatie, ontmoeting, luisteren en zinderende stilte, kortom: voluit leven."

Na afloop wisselen de deelnemers ervaringen uit met elkaar, bij de houtkachel, met een kop thee. Zowel mensen met weinig zangervaring als geschoolde musici hebben baat bij stembevrijding. "Je komt los van angsten, oordelen en overtuigingen over jezelf en anderen.En je komt thuis bij jezelf en je eigen stem."

De bijeenkomsten zijn in : Atelier Holthuus aan de Lierderholthuisweg 59 in Lierderholthuise. Vanaf 19.00 uur is er inloop met thee vanaf 19.30 uur Stembevrijding. Kosten zijn 17,50 euro voor een losse avond of 150 euro voor een serie van 10 lessen.
Opgave liefst per mail: maaikegerritsen@planet.nl Zie ook www.maaikegerritsen.nl

Joop de Haan
Meer berichten