Foto: Joost Jansen

BUZ biedt vermaak voor jongeren

Zwolle - Hedon en Travers Welzijn hebben het nieuwe jongereninitiatief BUZ afgetrapt in het Zwolse poppodium. BUZ biedt een volwassen agenda en programma voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. "Er is voor deze groep momenteel weinig te doen in de stad, of het is niet zichtbaar genoeg. Daar gaan we met BUZ verandering in brengen", zegt coördinator Roxane de Pina

Hedon zag de afgelopen jaren haar frisconcept TURN-UP uitgroeien tot een fenomeen en ook Travers Welzijn organiseert programma's voor jongeren. Er blijkt een grote behoefte te zijn naar activiteiten voor deze doelgroep, maar het aanbod is gering. Een centrale agenda ontbreekt bovendien.

BUZ springt in dit gat met haar culturele agenda en maakt in samenwerking met haar jongerenraad een programma. "Het is niet alleen belangrijk voor jongeren om een culturele agenda te hebben, ze moeten ook zelf eigenaar kunnen zijn van wat er te doen is. Hierdoor wordt er gezorgd voor meer betrokkenheid onder jongeren met de stad", aldus jongerenwerker Rob van der Linde. Activiteiten kunnen variëren van workshops, concerten, dancefeesten tot festivals.

BUZ is een samenwerking tussen Hedon, Travers Welzijn, Gemeente Zwolle en partners in de stad. Wethouder William Dogger knipte een lint door bij de opening. (foto: Joost Jansen)

Joop de Haan
Meer berichten