Fotografie Sjors

ZwolleDoet!: van basiliekwacht tot hulp bij onderhoud van netwerk

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Basiliekwacht

Een basiliekwacht van de Peperbus is gastheer of -vrouw voor de bezoekers. Hij of zij wordt een keer per twee of drie weken ingepland, voor twee à drie uur. De werkzaamheden bestaan uit het zorgen voor rust en orde in de basiliek, eventueel beantwoorden van vragen van bezoekers en verkopen van toegangsbewijzen voor het beklimmen van de toren.
De vrijwilliger moet voor een langere periode beschikbaar zijn. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Basiliekwacht'.

Pedagogische vrijwilliger voor een kinderklusgroep

Jenaplanschool de Phoenix start dinsdag 26 februari start met een klusklas op de dinsdag en donderdag tussen 12.30 en 14.30 uur.
De opzet is dat er wekelijks een vrijwilliger beschikbaar is die pedagogisch sterk en zeer handig is om twee of drie kinderen van de 8 tot en met 12 jaar een of twee uur te begeleiden. Hierbij wil de school aansluiten bij de interesses en talenten van de kinderen. Mogelijke klussen zijn: houtbewerking, solderen, de tuin of bijvoorbeeld schilderen. Voor deze werkzaamheden is er een vrijwilligersvergoeding in overleg beschikbaar.
Meer informatie op www.zwolledoet.nl/vacatures, 'Pedagogische'.

Startpunt Informele Zorg biedt: netwerkversterking

Iedereen heeft behoefte aan mensen om zich heen. Het is prettig als je bij iemand terecht kunt voor een helpende hand of een luisterend oor. Wanneer jouw netwerk om bepaalde redenen niet meer zo goed of groot is als dat het was, is het fijn als iemand jou kan helpen daar iets aan te doen. Daar zijn netwerkcoaches voor.
Op basis van jouw doel en jouw huidige netwerk inventariseer je samen met jouw coach welke mogelijke acties je kunt ondernemen. Dat is spannend, maar met een netwerkcoach aan je zij kun je stapje voor stapje je netwerk uitbreiden.
Een netwerkcoach helpt jou je netwerk uit te breiden, hij of zij maakt geen onderdeel uit van jouw netwerk. De coach ondersteunt jou in dit proces, luistert naar je en oefent.
Wanneer jij je hebt aangemeld, neemt Monic Diks contact met jou op. Het aanmeldformulier staat op www.zwolledoet.nl/startpuntinformelezorg/netwerkversterking.

Joop de Haan
Meer berichten