De organisatie van Open Ton, van links af John Kuyer, Henk Twerda en Menno Beijer.
De organisatie van Open Ton, van links af John Kuyer, Henk Twerda en Menno Beijer. (Foto: Eva Posthuma)

Van muziek tot poëzie en meer in Open Ton

Zwolle - Open Ton start weer in Grand Café Public. Donderdag 14 februari, Valentijsdag is de eerste, en donderdag 21 maart, de start van de lente, de tweede. "Dagen met een mooi thema", vindt John Kuyer. Hij organiseert Open Ton samen met Menno Beijer en Henk Twerda.

Open Ton is een concept van Menno Beijer (Art of Music) en Henk Twerda en John Kuyer (Next Text) hebben het concept van de avonden bedacht. Open Ton geeft een podium aan allerlei talenten. Open Ton werd de eerste seizoenen gehouden in De Nieuwe Bierton. Toen die sloot verhuisde de avond naar Grand Café Public aan de Blijmarkt.

En daar zijn ook de twee komende edities. "Op de donderdagen 14 februari en 21 maart", vertelt Kuyer. "Om 20.00 uur gaat Public open en om 20.30 uur beginnen we met de show".

De opzet van Open Ton is niet veranderd. "Het is en blijft een podium voor allerlei soorten van kunst", zegt Menno Beijer. "Van muziek tot poëzie of stand-up comedy. Het publiek moet zich weer als vanouds laten verrassen." Wat wel veranderd is de muzikale begeleiding. "We gaan werken met een soort muzikaal hart, zeg maar een huisband. Ik speel toetsen samen met muzikanten rondom de gitarist Edgar Lintang, aangevuld met vocals van de Nederlandse Jeugdmusicalschool van Gina Maria. We zullen de artiesten ondersteunen."

Open Ton heeft een reputatie opgebouwd met bijzondere presentatoren. Ondernemer Jacco Vonhof, wethouder Nelleke Vedelaar en René de Heer, hebben al avonden aan elkeer gepraat. "Dit keer hebben we op 14 februari onze oud-wethouder en voorzitter van CityCentrum Gerard van Dooremolen", vertelt Henk Twerda. "Bij de Open Ton van 21 maart is het een duo, Ivo de Lange en Hans La Faille. Ook nu zijn we weer trots op dat zij het willen presenteren en ook nu zullen zij een verassingsact gaan doen".
En is eer verder nog nieuws? "Ja zeker", zegt John. "Ons project wordt nu gesteund door de Gemeente Zwolle. Ook daar zijn we verschrikkelijk trots op."

Mee doen aan Open Ton? Dat kan. Aanmelden kan eenvoudig via de via www.openton.nl. Open Ton is ook te volgen via hun eigen Facebook-pagina.

www.openton.nl

Joop de Haan
Meer berichten