Foto:

'Hemelse vreugde' van Hanze Orkest Zwolle en Theater Initiatief Zwolle in Spiegel

Zwolle - Op het grote podium van Theater de Spiegel is zaterdag 25 mei een unieke muziektheatervoorstelling: 'Hemelse vreugde'. Het Hanze Orkest Zwolle en Theater Initiatief Zwolle hebben hun handen in een geslagen en zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor deze bijzondere productie rond de vierde symfonie van Mahler.

"Wie denkt alleen maar klassieke muziek te luisteren heeft het goed mis. Muziek en theater wisselen elkaar af, lopen door elkaar en versmelten", zegt regisseur Wietse Klok. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

"Er gebeurt van alles op en om het podium", zegt Klok. "De voorstelling ontspint zich rond thema's uit de muziek en uit het leven van Gustav Mahler. "Heb je ooit zo naar zijn muziek geluisterd? Dat is de vraag."

De Hemelse Vreugde verbindt de 4e symfonie aan het leven anno 2019, waardoor het direct een heel eigentijds karakter krijgt. Het gaat over thema's waar iedereen in het dagelijks leven mee te maken heeft. Over hoe goed we aan de buitenkant ons leven goed op orde lijken te hebben."
Clara de Vries, sopraan in het muziektheaterstuk: "Klassiek- en theaterliefhebbers moeten er snel bij zijn. De voorstelling wordt slechts één keer opgevoerd. In de grote zaal van de Spiegel zijn veel plekken, maar niet genoeg. Dit is een voorstelling om niet te missen."
De dirigent van de Hemelse Vreugde is Frank Adams. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de website van Zwolse theaters en via www.hemelsevreugde.com.

Joop de Haan
Meer berichten