Nederland, provincie Overijssel, stad, hanzestad, Zwolle: Straatbeeld van de hoofdstad van de provincie. Historisch katholiek kerkgebouw met gotisch spitbogenraam met glas-in-loodramen. De kerktoren en gevel  van de basiliek, kruisbasiliek, van Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming, een middeleeuwse kr
Nederland, provincie Overijssel, stad, hanzestad, Zwolle: Straatbeeld van de hoofdstad van de provincie. Historisch katholiek kerkgebouw met gotisch spitbogenraam met glas-in-loodramen. De kerktoren en gevel van de basiliek, kruisbasiliek, van Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming, een middeleeuwse kr (Fotografie Sjors)

Zaterdagmiddagmuziek start weer

Zwolle - Na een korte onderbreking gaat Zaterdagmiddagmuziek weer van start. Het eerste concert van het voorjaarsblok is op zaterdag 2 februari in de Onze Lieve Vrouwebasiliek aan de Ossenmarkt.

Zaterdagmiddagmuziek is een initiatief van Kerken als Podium Zwolle. Andere kerken die dienst doen als podium zijn de Doopsgezinde Kerk aan de Wolweverstraat, de Evangelisch Lutherse Kerk aan de Koestraat en de Plantagekerk Ter Pelkwijkstraat. De concerten beginnen op een vaste tijd: om 15.30 uur en duren ongeveer 45 minuten. De toegang is gratis, bij de uitgang is wel een collecte.
Zaterdag is er een concert van Ensemble Con Piacere. Dit gezelschap van ver gevorderde amateurmusici speelt 'Magnificat', muziek van Duitse en Italiaanse componisten uit de renaissance en de barok.

www.kerkenalspodium.nl

Joop de Haan
Meer berichten