Met streektaalvloggers De GladJakkers wordt gezocht naar levensadviezen van Overijsselaren.
Met streektaalvloggers De GladJakkers wordt gezocht naar levensadviezen van Overijsselaren. (Foto: )

Overijsselse schrijfwedstrijd: Heb jij een recept voor een goed leven?

Zwolle - In aanloop naar het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal Overijssel Verwoord gestart met de schrijfwedstrijd 'Recept voor een goed leven: De (on)misbare ingrediënten'. Samen met de ambassadeurs Ernst Daniël Smid (Overijsselse operazanger) en streektaalvloggers de GladJakkers wordt gezocht naar levensadviezen van Overijsselaren.

"We zijn benieuwd naar de verschillen tussen de 'levensrecepten' van ouderen en van jongeren", aldus de organisatie. "Wat kunnen ze van elkaars 'recepten' leren?"

Iedereen uit Overijssel kan meedoen, in alle genres: poëzie, proza, essay, recept, theatertekst of iets anders. De teksten mogen geschreven zijn in de streektaal of in het Nederlands, er zijn twee bijbehorende jury's en dus zowel een Nederlandse winnaar als een streektaalwinnaar. Beide winnaars mogen optreden op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Zwolle.

Een jury, waaronder Ernst Daniël Smid en de streektaalvloggers GladJakkers, beoordeelt de inzendingen.

De winnaars worden bekendgemaakt op 28 maart tijdens het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal in poppodium Hedon in Zwolle. Zij ontvangen een boekenpakket en mogen voordragen op het festival.

Overijssel Verwoord organiseert deze schrijfwedstrijd in samenwerking met de IJsselacademie. De schrijfwedstrijd 'Recept voor een goed leven' is een onderdeel van Overijssel Verwoord. Onder deze noemer zijn er tot en met maart literaire activiteiten in de hele provincie. Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, een dichtersgilde en literaire evenementen. Alle projecten zijn te bekijken via www.overijsselverwoord.nl.

Overijssel Verwoord wordt in opdracht van Provincie Overijssel uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost). Hiervoor werkt Wintertuin intensief samen met Rijnbrink, partner voor Bibliotheken en culturele organisaties. Daarnaast zijn er talloze partners uit bij betrokken, waaronder Zorggroep Solis en Rijksmuseum Twenthe.

Joop de Haan
Meer berichten