Foto:

ZwolleDoet!: van verborgen armoede tot zorgen voor jezelf

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Festivalvrijwilligers 'Dag van Verborgen Armoede'

Op zondag 12 mei organiseert Rock the House een festival voor de Dag van Verborgen Armoede. Ze proberen de verborgen armoede in beeld te brengen, uit de taboesfeer te halen en daadwerkelijk samen dingen aan te pakken. In de voorbereiding kan Rock the House nog veel hulp gebruiken. Denk aan: posters maken, Facebook-pagina bijhouden, helpen met de kaartverkoop en sponsoren zoeken. Maar ook op de dag zelf zoeken zij vrijwilligers om bijvoorbeeld te assisteren bij de kassa en te helpen met artiestenbegeleiding.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Festivalvrijwilligers'.

Rode Kruis zoekt districtscoördinator

Het district IJsselland is op zoek naar een districtscoördinator Vrijwilligersmanagement. De districtscoördinator adviseert de afdelingen over de in-, door- en uitstroom van vrijwilligers. Het doel van de functie is om ondersteuning te bieden aan de afdelingen in de regio om de juiste vrijwilliger op de juiste functie te hebben. Enkele andere taken zijn het ondersteunen in gesprekken, je biedt handvatten en je geeft advies over het binden van vrijwilligers aan de afdelingen binnen je district.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Vrijwilligersmanagement'.

Cursus 'In evenwicht met jezelf'

Het zorgen voor een ander heeft positieve maar ook negatieve kanten. Soms kan de zorg je zo in beslag nemen dat het moeilijk valt te combineren met het gezin, baan, of hobby's. Vooral waar de zorg 'chronisch' is, is weinig ruimte voor een eigen leven. Hierdoor kunnen lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Het is dan van belang om stil te staan bij de vragen 'Wat heb ik nodig om de zorg vol te houden?' 'Hoe vind ik als mantelzorger een balans?'.

Daarom start donderdag 7 februari de cursus 'In evenwicht met jezelf'. De bijeenkomst wordt gegeven door preventiemedewerker Yvonne Ruigrok. Aanmelden kan via www.zwolledoet.nl/agenda.

De cursus wordt gegeven op 7, 14 en 28 februari en 7 maart, van 19.30 tot 21.30 uur, aan de Burgemeester Drijbersingel 11.

Joop de Haan
Meer berichten