De symbolische cheque werd overhandigd op het podium van theater de Spiegel.
De symbolische cheque werd overhandigd op het podium van theater de Spiegel. (Foto: )

Gift voor Stichting Meedoen van Zwolse Lionsclubs

Zwolle - De drie Zwolse Lionsclubs hebben vanmiddag 12.500 euro geschonken aan Stichting Meedoen in Zwolle. De donatie vond plaats tijdens het Nieuwjaarsconcert dat voor de 25e keer werd gehouden in een vol Theater De Spiegel.

Het nieuwjaarsconcert wordt jaarlijks georganiseerd door een van de Zwolse Lionsclubs. Het doel van het concert is het steunen van Zwolse goede doelen. Deze editie is Stichting Meedoen gesteund. De Zwolse organisatie helpt kinderen en hun familie die door een gebrek aan financiën geen muziek- en sportlessen kunnen volgen. Via financiële hulp wil de stichting bevorderen dat ook deze kinderen kunnen deelnemen aan het sociale leven binnen en buiten school.

Het 25e concert werd gegeven door Guido's Orchestra. Het poporkest gaf eerder concerten over de hele wereld, verdiende meerdere gouden cd's en dvd's, trad op in grote tv-specials en gaf live-optredens voor meer dan 1,7 miljoen bezoekers. Het orkest bestaat uit Guido Dieteren (orkestleider, violistsolist, arrangeur en componist), Wendy Kokkelkoren (zangsoliste en sopraan) en het poporkest dat een popband en klassiek orkest in één is. In een aanstekelijke mix van pop en klassiek nemen zij de bezoeker mee langs muzikale hoogtepunten uit de voorbije eeuwen, waarbij het 'nu' zeker niet vergeten wordt.

Joop de Haan
Meer berichten