Foto Frans Paalman Zwolle

Schaatsbaan voor en door Zwolle succes mede dankzij Zwollefonds

Veel mensen be;leven plezier aan de schaatsbaan op het Rodetorenplein. "De baan is een groot succes", zeggen de initiatiefnemers. Het succes is volgens hen te danken aan de no-nonsense mentaliteit, daadkracht, samenwerking en publieke steun.

De nieuwe stichting Evenementen in de Stad wil zich richten op meer evenementen voor de stad. De samenwerking met cateringbedrijf Slump uit Bant zorgt voor een breder samenwerking in de regio. Volgens initiatiefnemer Akim Bwefar zit hierin ook de kracht. "De basis van de ondernemersgroep is het meedenken met de stad. Voor en door Zwolle."  

De groep kan daarbij rekenen op de steun van Zwollenaren, Zwolse ondernemers, de gemeente Zwolle en het Zwolle Fonds. Het Zwolle fonds steunt dit initiatief met een flinke subsidie en is nauw betrokken bij Winters Zwolle met projecten als Het Wereldberoemde verhalen festival, de Wintertrein en het IJsbeeldenfestival.
 
Volgens Akim is er voldoende draagvlak in de Zwolse samenleving en ondersteunt de inbreng van het Zwolle fonds deze gedachte. "Na deze editie wordt het evenement grondig geëvalueerd om in 2019 terug te keren in een indien mogelijk langere en uitgebreidere versie." Aan de ondernemers zal het niet liggen. "Wij barsten momenteel van de energie en de plannen. Als Zwolle achter ons blijft staan maken we samen de stad nog mooier", aldus Akim Bwefar.
 
De Schaatsbaan is een initiatief van Stichting Evenementen in de Stad en is nog dagelijks tot 21.00 uur te bezoeken tot en met zondag 6 januari. Die middag is er om 15.30 uur een optreden van Henk en Mick van The Voice Senior. Om 21.00 uur wordt de verlichting van Schaatsen in de Stad Bakertilly Schaatsbaan uitschakeld voor dit winterseizoen.


 

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden