Foto:

Gelukkig het jaar in met PubKoor

Zwolle - Samen met vrienden in de kroeg popliedjes instuderen blijkt een groot succes. De bezoekers van de eerste editie van het PubKoor in oktober in Grandcafé Zuijdt aan de Ministerlaan 254 waren zo enthousiast dat een vervolg niet uit kon blijven. Op donderdag 3 januari is het zover: dan wordt de tweede editie van PubKoor gehouden.

"Met een biertje, wijntje of kopje thee in de hand gaan we onder leiding twee bekende popliedjes driestemmig aanleren. Een half uurtje de stemmen instuderen en dan samen voor het eggie voor een youtube-filmpje," vertelt initiatiefneemster Marinka van Zwieten.

"In oktober hadden we de eerste PubKoor-avond en het enthousiasme spatte eraf. Mensen vroegen direct dezelfde avond al naar een vervolg zodat ze ook hun vrienden mee konden nemen naar zo'n leuke avond."

Grandcafé Zuijdt aan de Ministerlaan stelt opnieuw de locatie beschikbaar. "We hebben donderdagavond 3 januari vastgelegd en samen met mede-zangeressen Heleen Greeve en Sonja Boot en gitarist Jeffrey Timmerman gaan we zingend het nieuwe jaar in. Binnen een half uur lukt het vaak wel om met de mensen de stemmen in te studeren en daarna nemen we het op voor een filmpje op youtube", zegt Marinka enthousiast.

Het filmen wordt verzorgd door de filmclub van Janny Boot. Het filmpje van de vorige keer is te vinden op PubKoor Zwolle op youtube en is inmiddels al meer dan duizend keer bekeken.

Marinka's uitgangspunt is om te laten zien dat je van samen zingen gelukkiger wordt.

"Zo mooi om al die blije gezichten te zien," aldus Marinka. "Iedereen die van gezelligheid en lekker zingen houdt, kan meedoen. PubKoor is dus geen karaoke of meezingavond, het is heel laagdrempelig en zonder pretenties: gewoon uit volle borst met elkaar zingen omdat het leuk is. En dat op 3 januari: zo wordt het de start van een gelukkig nieuwjaar!"

Joop de Haan
Meer berichten