Van links af kunstenares Erica Hyatt, nachtburgemeester Jeroen van Doornik en Nora Kastein in de Statenzaal. Daar wordt rond valentijnsdag Art Nights Zwolle'  gehouden.
Van links af kunstenares Erica Hyatt, nachtburgemeester Jeroen van Doornik en Nora Kastein in de Statenzaal. Daar wordt rond valentijnsdag Art Nights Zwolle' gehouden.

Art Nights Zwolle: een liefdevolle kunstweek

Zwolle -  - Een reeks van kunstzinnige nachten rondom Valentijnsdag onder de naam 'Art Nights Zwolle' wordt hét jaarlijkse kunst-event voor de stad, als het aan Margin (Art & Media) en nachtburgemeester Jeroen van Doornik ligt.

Beide partijen werken samen aan het nieuwe evenement in februari. Het thema is sensualiteit, liefde, erotiek, verbinding en expressie. De Statenzaal is hierbij het centrale punt. Er zal beneden een kunst-expositie van internationale allure te zien zijn, waarbij qua onderwerp en makers gelet is op inclusiviteit - een liefdevolle expositie die iedereen zal aanspreken. "Valentijnsdag is normaal gesproken maar een kortstondige commerciële stunt. Met 'Art Nights' geven we het fenomeen meer inhoud en heeft iedereen er langer plezier van," vindt Van Doornik.

De organisatie gaat samenwerken met andere partijen, zoals horeca, het Herman Brood Museum en galeries.

Joop de Haan
Meer berichten