De winnaars van de editie van 2017: KHC Kampen.
De winnaars van de editie van 2017: KHC Kampen. (Foto: )

Strijd om de IJssel gaat beginnen in WRZV-hallen

Zwolle - De WRZV zaalvoetbalvereniging houdt donderdag 27 en vrijdag 28 december weer de strijd om de IJssel in de WRZV hallen aan de Buitengasthuisstraat. De IJssel Cup kent een grote traditie en na eerdere succesvolle editie staat het toernooi ook dit jaar weer als eindejaarstoetje op de agenda in de WRZV-hallen. Vorige editie werd gewonnen door KHC uit Kampen, die in een spannende finale (oud) PEC Zwolle wist te verslaan. De kleine finale werd gewonnen door WVF na winst op de organiserende zaalvoetbalvereniging WRZV Zwolle.

Het toernooi is bedoeld voor veldvoetbalverenigingen uit plaatsen in de buurt van de IJssel. Deze editie heeft weer een sterk deelnemersveld. Nieuwkomers zijn vv Heino en DESZ Zwartsluis.

"Deze editie verwacht ik met dit nog sterkere deelnemersveld wederom veel attractiviteit en een hoge amusementswaarde voor het publiek", zegt WRZV voorzitter Freddy Eikelboom. "Ook oud-PEC Zwolle is weer van de partij en dat is zeker leuk voor het publiek. Vorig jaar kwamen oud spelers als Wiljan Pluim en Arne Slot ook in actie en ben ik benieuwd waar captain Henk van Steeg deze editie mee gaat aantreden. Uiteraard zijn ook vv WVF, KHC Kampen, DOSK en de teams uit de Veluwe weer van de partij en daar kunnen we gerust een verrassing van verwachten, omdat die teams veel zaalvoetballers herbergen. Wellicht dat ook Wijthmen of Heino ons kunnen verrassen. Ik zie er in ieder geval naar uit. Lekker voetballen in de WRZV tussen kerst, oud en nieuw, dat is de echte traditie."

De poule wedstrijden staan geprogrammeerd op donderdag 27 december. Op vrijdag 28 december volgen de laatste poulewedstrijden en de finales. Er hebben zich 15 verenigingen ingeschreven voor deelname aan de IJsselcup. Uiteraard zijn net als vorig jaar ook weer KHC Kampen (titelverdediger), vv WVF, vv Wijthmen, Dieze West, 's-Heerenbroek, Hatto Heim, vv Hattem, SEH, vv Heerde en VSCO'61 weer van de partij.

De indeling:
Poule 1: vv WVF, vv Wijthmen, Hatto Heim, Hattem en WRZV Zwolle
Poule 2: KHC Kampen, 's-Heerenbroek, VSCO'61, DOSK en DESZ Zwartsluis
Poule 3: Oud-PEC Zwolle, vv Dieze West, vv Heino, SEH en vv Heerde

De nummer 1 en 2 uit de poule kwalificeren zich net als de twee beste nummers 3 voor de kwartfinales.
Voor de nummers 1 tot en met 3 zijn er geldprijzen. De winnaar van het toernooi ontvangt de wisselbeker en ligt er een cheque klaar van 1.000 euro.
Op donderdag en vrijdag is er een gezellige afsluiting van de voetbalavond met muziek. De Zwolse zanger Jordy van Vilsteren zal op de afsluitavond ervoor zorgen dat het voetbaljaar net als vorige editie op een geweldige en gezellige wijze zal worden afgesloten.

Iedereen is van harte welkom om de wedstrijden te bezoeken. De wedstrijden starten vanaf 18.30 uur en de toegangsprijs per speelavond is 2,50 euro per persoon. Jeugd tot en met 15 jaar kan gratis naar binnen.

Joop de Haan
Meer berichten