Gebreide kerstballen in boom van Handwerkcafé

De versieringen zijn gemaakt met diverse technieken, zoals diverse technieken zoals haken, breien, borduren, patchwork.
De versieringen zijn gemaakt met diverse technieken, zoals diverse technieken zoals haken, breien, borduren, patchwork. (Foto: )

Zwolle - Bij BrainZ , Lübeckplein 68, staat een kerstboom die versierd is door deelnemers van Handwerkcafé Zwolle. Er hangen heel verschillende kerstversieringen in die gemaakt zijn in diverse technieken zoals haken, breien, borduren, patchwork. Er hangen onder andere kerstballen, engeltjes, klokjes, kransen, ijspegels in. Op werkdagen kun je binnenlopen om de boom te bekijken.

Handwerkcafé Zwolle is twee maal per maand geopend, bij BrainZ en in de Stadkamer. Hier ontmoeten mensen die houdne van handwerken elkaar. Of het nou gaat om haken, breien, borduren of een andere techniek. Er is iedere keer veel te zien waar mensen mee bezig zijn, werk in uitvoering.

Maar het werk dat af is, wordt ook vaak nog eens een keer meegebracht. Op deze manier maken de deelnemers kennis met uiteenlopende technieken en materialen. Ze kunnen hun eigen ideeën (of volgens patroon) vormgeven. Hippe sjaals of mutsen haken of breien, maar ook kleding, (woon)accessoires of knuffels. Wie wil leren handwerken is ook welkom. Aanwezigen leren hen met plezier basistechnieken.

Kortom, Handwerkcafe Zwolle is een ontmoetingsplek voor de liefhebber van handwerken en textiele werkvormen. Het Handwerkcafé wordt gehouden op elke tweede of vierde woensdag van de maand. Deelnemers moeten eigen materialen meenemen. Kosten voor deelname zijn 3,50 euro. inclusief een kop koffie/thee.

handwerkcafezwolle.blogspot.com

Joop de Haan
Meer berichten