Foto:

Volleybal in De Enk

Zwolle - De groep die elke vrijdagavond in wijkcentrum De Enk aan het Assendorperplein volleybal, start met een extra speelavond op dinsdag. Wie in een (ver) verleden heeft gevolleybald en door bijvoorbeeld een veranderende gezinssamenstelling is gestopt, kan een keer komen kijken of meedoen. Er wordt geen competitie gespeeld, maar onderling gevolleybald.

Sinds de midden jaren 90 is de groep enthousiastelingen vrijwillig en met minimale verplichtingen aan het volleyballen in de Enk. Het initiatief is ontstaan in hun buurtkroeg, de Singel. De oudste die mee doet is ergens ver boven de 50 jaar en de jongste is rond de 25 jaar oud.

Het niveau is afhankelijk van de opkomst, samenstelling en het jaargetijde, maar gemiddeld gezien die van een 3e klasse herenteam. Maar er is dus geen competitie, de dames en heren gaan voor het spel gaan en het sociale aspect na het spelen. Al zal dat bij de te starten speelavond op dinsdag een stuk minder zijn, is de verwachting.

Wie een keer mee wil spelen kan dat al doen tijdens het nieuwjaarstoernooi op vrijdag 11 januari. Aanmelden kan tot vrijdag 4 januari via volleybal.de.enk@gmail.com of Facebook.com/volleybal.de.enk

Joop de Haan
Meer berichten