Foto:

ZwolleDoet!: van chauffeurs tot cursus voor jonge mantelzorgers

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Gezellige chauffeurs

Ouderen bezoeken met plezier de dagbesteding in de Nieuwe Haven. Maar niet alle ouderen kunnen zelfstandig naar locatie komen. Daarom is de Nieuwe Haven opzoek naar mensen die het leuk vinden om hen te brengen en te halen. Tussen 8.30 en 10:00 uur worden bezoekers van de dagbesteding thuis opgehaald en naar de Nieuwe Haven gebracht. Vanaf 15.30 uur worden de bezoekers weer thuisgebracht. Alleen in de ochtend of middag rijden is ook mogelijk.
De vrijwilliger ontvangt een kilometervergoeding van 35 cent per kilometer en is verzekerd tijdens de werkzaamheden.De vrijwilliger moet in het bezit zijn van rijbewijs B en een vierdeurs auto. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Rij'.

TaalOefenWerkplaats

Travers Welzijn zoekt een oud-leerkracht of een enthousiaste taalvrijwilliger voor de TaalOefenWerkplaats (TOW). Deze biedt een veilige en plezierige lesomgeving om de Nederlandse taal te oefenen voor anderstaligen. De deelnemers praten in groepjes van zes tot tien personen van ongeveer gelijk niveau onder begeleiding van een vrijwilliger.

De vrijwilliger werkt zelfstandig en heeft veel ruimte voor eigen aanpak en invulling. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Taaloefenwerkplaats'.

Training jonge mantelzorgers

Kinderen die opgroeien in een gezin waarbij een familielid ziek is zijn vaak erg goed in zich aanpassen naar die omstandigheden. Soms verdwijnen daarmee hun eigen behoeftes naar de achtergrond. De training zelfvertrouwen en weerbaarheid van het project 'Ik ben van mij' voor kinderen van 10 tot 12 jaar kan hierbij helpen.
Tijdens deze training op woensdag 9 en 16 januari leren de kinderen kracht te ervaren en stevig te staan. Uit ervaring is gebleken dat wanneer je letterlijk deze kracht voelt in je lichaam dat dit zorgt voor meer zelfvertrouwen. Ook leren de kinderen grenzen herkennen en aanvoelen, maar ook hoe ze hun grenzen kunnen aangeven op een rustige, maar duidelijke manier.
De training wordt gegeven door Anne-José en Robin, beide derdejaars studenten van de opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie van Hogeschool Windesheim.

Aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda.

Joop de Haan
Meer berichten