Rob Dillmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala (links),  en Johan Uhlin, managing director van Scania, tekenden de intentieverklaring voor de samenwerking.
Rob Dillmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala (links), en Johan Uhlin, managing director van Scania, tekenden de intentieverklaring voor de samenwerking. (Foto: )

Isala en Scania gaan samenwerken

Zwolle - Twee van de grootste werkgevers in regio Zwolle, Scania en Isala, gaan samenwerken. De organisaties benutten elkaars expertise om continu te kunnen verbeteren.

In de samenwerkingsovereenkomst staan het leren van elkaar en het versterken van beide innovatieve organisaties centraal.

Isala is een topklinisch opleidingsziekenhuis met een bovenregionale functie, waar patiënten terecht kunnen voor algemene ziekenhuiszorg en hoog complexe zorg. Scania hecht grote waarde aan de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. De organisatie heeft een intern Health Center dat diverse activiteiten aanbiedt om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Om dit nog verder te professionaliseren zal Isala onder andere beweeg-/preventieprogramma's aanbieden en scholing gaan geven aan de gezondheidsprofessionals bij Scania.

De Zweedse truckfabrikant Scania werkt volgens de Lean-managementfilosofie en -aanpak, waarbij continu verbeteren centraal staat. Scania draagt haar expertise op dit gebied over aan Isala, dat ook werkt volgens het Lean-principe. Isala wil haar patiënten steeds betere zorg bieden en om dat te realiseren is het optimaal inrichten van bedrijfsprocessen cruciaal. Scania-medewerkers zullen als docent worden ingezet binnen de Lean-opleiding van Isala en Isala Lean-trainers gaan meelopen bij Scania.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden