Een impressie van de herinrichting van Academiehuis | De Grote Kerk. Door uitgifte van een obligatielening komt de realisatie van de ambitieuze plannen een stap dichterbij.
Een impressie van de herinrichting van Academiehuis | De Grote Kerk. Door uitgifte van een obligatielening komt de realisatie van de ambitieuze plannen een stap dichterbij. (Foto: )

Herinrichting Grote Kerk dichterbij door obligaties

Zwolle - De Grote Kerk Zwolle geeft een stevige impuls aan de plannen van de herinrichting door uitgifte van een obligatielening. Tijdens een door de Rabobank IJsseldelta aangeboden lunch tekenden Zwolse ondernemers massaal in op de obligatie. De opbrengst van 75.000 euro brengt realisatie van de ambitieuze plannen van Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle een stap dichter bij.

In januari start de grootschalige herinrichting, mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Zwolle en Provincie Overijssel. De herinrichting maakt Academiehuis | De Grote Kerk tot het trotse kloppende hart en het grootste overdekte plein van Zwolle. Naast het monumentale karakter dat toeristen trekt, leent de ruimte zich voor tal van evenementen.

"Wij zijn allereerst blij dat dit gezelschap van Zwolse ondernemers enthousiast is over onze plannen", zegt directeur Karel Jan Voogd. "Natuurlijk is het mooi dat ze daar graag hun steentje aan bij dragen. Met de meer dan prachtige opbrengst komen gebruiksfaciliteiten binnen bereik die onze toekomstige exploitatie helpen versterken. Denk daarbij aan stoelen en aan geluidsvoorzieningen."

De gasten bewonderden de lunchlocatie, de consistorie, in 2017 gerestaureerd dankzij een bijdrage van Stichting Het Vrouwenhuis, als mooiste vergaderlocatie van Zwolle. En geven met een opbrengst van 75.000 euro Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle een stevige steun in de rug! Intekenen op de obligatielening kan nog tot 1 juli 2019.

Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle verzorgt in samenwerking met educatieve en culturele instellingen in de stad aansprekende programma's. Het monument trekt jaarlijks 140.000 bezoekers, om het gebouw te bezichtigen of een educatief of cultureel evenement te bezoeken.

In samenwerking met het bedrijfsleven worden meer en meer stijlvolle businessevents georganiseerd. Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle staat daarmee voor verbinding, verrijking en verwondering.

Joop de Haan
Meer berichten