Foto:

Pauwergirls: Kerst met een retrotintje

Zwolle - Het is hoogseizoen voor de Pauwergirls. De drie vrouwen treden al vijf jaar op met hun retro-getinte liedjes en rijdende radio die nooit van hun zijde wijkt. Ze maken zich klaar voor de feestdagen. "Bij het nummer Rudolph The Red-Nosed Reindeer ben ik altijd de klos met de rode neus op."

door Annelynn Kooistra

Jasmijn, Aleid en Monique treden zo'n 130 keer per jaar op en hebben ontzettend veel plezier. "Het concept van de Pauwergirls staat als een huis, al vijf jaar. We zijn drie vrouwen die samen met onze jaren 50-radio op wieltjes altijd klaar zijn voor een feestje," vertelt de Zwolse Monique, één van de Pauwergirls. De afgelopen jaren vermaakten ze al dansend en zingend een heleboel mensen tijdens verjaardagsfeestjes, huiskamerconcerten, jubilea en festivals.

Nu maken ze zich op voor het hoogseizoen: een drukke maar ontzettend feestelijke maand. "Ons repertoire zit nu vol kerstliedjes, wel allemaal met een retro-tintje én herkenbaar." Liedjes van de jaren veertig tot nu komen langs. Monique: "Van de Andrew Sisters tot de Everly Brothers, maar ook O'G3ne en The Common Linnets. Wel allemaal met ons eigen retro-feel sausje er overheen. Mooie gevoelige kleine liedjes gaan we niet uit de weg."

Wat De Pauwergirls uniek maakt, is het snufje theater. Niet alleen driestemmig zingen, maar ook danspasjes met hier en daar een grap of een verrassende inval. "Bij Rudolph The Red-Nosed Reindeer ben ik altijd de klos en mag de rode neus op," lacht Monique. De meisjes van de radio nemen het publiek mee in hun enthousiasme. "We lopen bijvoorbeeld met microfoon door de zaal, maar letten er goed op dat de interactie niet ongemakkelijk wordt."

Tijdens de feestmaand laat de Pauwergirls zich onder andere horen bij PEC Zwolle en Zorgspectrum 't Zand. En ook in Kampen zijn ze te vinden: "We treden 22 en 23 december op in het prachtige Keizerskwartier tijdens Kerst in Oud Kampen. We kijken daar enorm naar uit. Het is zo sfeervol. Je herkent ons aan de rood-zwarte glitter en glamour outfits en natuurlijk onze radio op wieltjes."

Joop de Haan
Meer berichten