Foto: Lourens Hooisma

Muziek bij de Buren

Zwolle - Huiskamerfestival Muziek Bij De Buren is zondag 9 december terug in Zwolle. Dit jaar doen er 84 huiskamers mee. Van Zwolle-Zuid tot en met Berkum, in de gehele stad openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Zwolse muzikanten. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten en overal is de toegang gratis.

In totaal geven de muzikanten 254 optredens; als solist of in groepsverband en in uiteenlopende genres. Van pop tot jazz en van electronisch tot rock. Het festival wordt geopend in De Knarrenhof (Sloe 49) met een optreden van Martin & The Old Cocks om 12.00 uur.

Van 13.00 tot 17.30 zijn er concerten te beluisteren in de huiskamer. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan de rood-witte raamborden. Vanaf 17.30 is er een slotfeest in Hedon met op het podium Kim, Prospectif, Art Of Bridges en Lizzy's Lion.

Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging van steden. Op zondag 9 december openen 670 huiskamers in vijftien steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren muzikanten verzorgen samen ruim 2000 optredens. (foto: Lourens Hooisma)

zwolle.muziekbijdeburen.nl

Joop de Haan
Meer berichten