Foto: Speelgoedactie

Zwolse scholen organiseren 'Een goede Sinterklaas voor iedereen'

Zwolle - Leerlingen van Van der Capellen, Michael College en Onderwijsroute 10-14 houden in het kader van 'Een goede Sinterklaas voor iedereen', samen een inzamelingsactie voor de Speelgoedbank Nieuwleusen.

De Speelgoedbank Nieuwleusen zet zich in om ook kinderen uit minima-gezinnen een onbezorgde kindertijd te laten beleven: ''Het mag niet zo zijn dat een kind uit een van deze gezinnen niet fijn kan spelen met speelgoed, terwijl vriendjes en vriendinnetjes dat wel kunnen.'' De Speelgoedbank Nieuwleusen hoopt op deze manier een steentje bij te dragen in tijden dat het moeilijker gaat.

De Speelgoedbank zamelt compleet en netjes uitziend speelgoed in. Hierbij valt te denken aan: kinderboeken, films, spellen, poppen, driewielers en natuurlijk nog veel meer. Bij voorkeur geen knuffels, hier hebben kinderen vaak al grote hoeveelheden van. Er wordt speelgoed gezocht voor alle leeftijdscategorieën.

Voor de leerlingen van Van der Capellen, Michael College en Onderwijsroute 10-14 is de inzamelingsactie van de Speelgoedbank Nieuwleusen een mooie aanleiding om in de eigen spullen speelgoed te zoeken waarmee een ander kind blij gemaakt kan worden. Woensdag 5 december zal tussen 8.00 en 11.00 uur op het podium in de kantine van Van der Capellen al het speelgoed worden verzameld. 's Middags zal al het speelgoed worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Speelgoedbank Nieuwleusen.

Meer berichten