Foto: Edwin Goed

Cultuur-inspiratiemiddag voor Florion-scholen

Zwolle - Leerkrachten van 22 Florion-scholen hebben woensdagmiddag 21 november ruimschoots ideeën opgedaan tijdens de cultuurmiddag-inspiratiemiddag die voor hen werd georganiseerd.

Deze gezellige en vooral inspirerende middag werd gehouden in de Verrijzeniskerk en op Het Speelwerk aan de Bachlaan in Zwolle met als doel het 'leren en actief bezig zijn' op scholen leuker en uitdagender te maken.

Tijdens diverse workshops zijn leerkrachten aan de slag gegaan met onderwerpen als 'begrijpen met je handen', 'actief muziek maken', 'reflecteren met kinderen' en 'creatief denken. Leerkrachten zijn enthousiast over deze middag. Met elkaar zijn er nieuwe ideeën en kennis opgedaan om er vervolgens op de scholen direct mee aan de slag te kunnen gaan tijdens een kringgesprek of de muziekles.

Fonds Cultuurparticipatie

Twee jaar geleden was er de vraag vanuit verschillende Florion-scholen om hun kunst- en cultuuronderwijs op een hoger plan brengen. De wens was om het kunst- en cultuuronderwijs meer te integreren in de andere vakken en minder als apart (creatief) vak aan te bieden. Door gewone lessen creatiever in te vullen wordt het leren voor leerlingen veel leuker. Subsidie vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie helpt lessen creatiever te maken. Deze subsidie is gericht op het vergroten van de professionaliteit van de leerkrachten.

Florion

Florion zorgt ervoor dat gereformeerd basisonderwijs in de regio's Zwolle, Flevoland, Noord-West Veluwe, Noord-West Overijssel en Zuid-West Drenthe in stand wordt gehouden en bevorderd. Meer informatie over Florion is te vinden op de website www.florion.nl.Foto: Edwin Goed

Meer berichten