Foto:

Winter in Transit staat bol van creatieve activiteiten

Zwolle - De komende wintermaanden staat Transit, het voormalig politiekantoor aan de Luttekestraat, bol van de activiteiten. Vrijdag werd de winter in het creatieve verzamelpand afgetrapt met het evenement 'Bring your own beamer'.

Sindsdien is er bovendien een FUNDATIEfusion te zien met een werk van kunstenaar Elise van der Linden.

Voor het evenement 'Bring your own Beamer' nodigt Cibap vormgevers en videokunstenaars, waaronder eigen medewerkers en studenten uit om hun werk te laten zien. Een 'one-night-exhibition': op vrijdag 23 november kunnen tussen 18.00 en 23.00 uur alle muren, plafonds, vloeren, doeken en hoeken gebruikt worden om op te projecteren. 'Neem je eigen beamer mee en projecteer!'

Museum de Fundatie de Fundatie toont er vanaf diezelfde dag een videowerk uit eigen collectie van kunstenaar Elise van der Linden. Zij maakte eerder video-installaties voor onder meer Lowlands en ze realiseerde in 2017 met de Fundatie een pop-up museum voor theaterfestival de Parade.

In het pand biedt Cibap aan studenten en oud studenten de gelegenheid om hun creatieve producten aan de man te brengen. Met de 'Made by winkel' krijgen zij een podium maar vooral ook de mogelijkheid om stappen te zetten in ondernemersschap; het gehele proces van ontwikkeling en proto-typing tot vermarkting en verkoop.

Naast de FUNDATIEfusion zijn er in de wintermaanden in Transit wisselende exposities te zien. Vanaf 7 december tonen studenten van Corpo-real Master Interior Architecture van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten grote installaties in een expositie. Vanaf 23 januari is er eindwerk van Cibap studenten te zien die in diezelfde maand hun diploma behaalden.

Tot eind februari 2019 stelt Cibap het oude politieburau in samenwerking met een aantal partners open voor publiek. De 'Made by winkel' op de begane grond maakt steeds deel uit van die etalage.

Het voormalig politiebureau is eigendom van de gemeente Zwolle. In 2019 komt een definitieve oplossing. Hier wordt hard aan gewerkt door ondernemers van de Luttekestraat wordt hier ook over nagedacht.

De gemeente Zwolle is blij met de tijdelijke invulling van het voormalig politiebureau. In 2019 zal het pand een definitieve invulling krijgen. Het is de bedoeling dat deze invulling de aantrekkingskracht van de Luttekestraat vergroot en bijdraagt aan de loopstroom vanaf de gracht. Met een klankbordgroep van de ondernemers van de Luttekestraat wordt hier ook over nagedacht. Nu zijn er in 'Transit' diverse werkruimtes voor creatieve professionals en studenten. ArtEZ-studenten hebben de tweede verdieping in gebruik genomen als studio's waar groot ruimtelijk werk gemaakt wordt: Corpo-real CAMP.

Joop de Haan
Meer berichten