wereldkampioenen Mirke de Kruijf en Judith van Drooge
wereldkampioenen Mirke de Kruijf en Judith van Drooge

Zwollenaren Judith en Mirke wereldkampioen Tai Chi

Zwolle - Zwolle is 2 wereldkampioenen rijker met Judith van Drooge en Mirke de Kruijff.

Op de 7de Wereldkampioenschappen Tai Chi in Taiwan streden 10.000 deelnemers uit 20 landen van alle continenten om de eer. Na een zware afvalrace bereikten de Zwollenaren Judith van Drooge en haar leerling Mirke de Kruijf de finale Pushing Hands, ieder in de eigen gewichtscategorie. In een genadeloos gevecht versloegen ze hun tegenstanders uit Taiwan. Zwolle is 2 wereldkampioenen rijker.

Pushing Hands is op topniveau snoeihard. Coaches van andere teams bewonderden Judith om haar stijl: ‘stil en stabiel’. Zij won het toernooi op ‘innerlijke kracht’. Deze persoonlijke stijl ontwikkelde ze als all rounder in Tai Chi. Naast het goud op Pushing Hands, nam ze ook zilver mee naar huis voor de Handvorm, en brons voor Sabel en Zwaard. Mirke bemachtigde verder nog zilver voor haar loepzuivere en elegante uitvoering van de vorm met de lange Stok.

Judith heeft als Master haar Tai Chi school in Zwolle, en is coach van het Nederlandse Team dat met 4 personen naar Taiwan afreisde. Met het team won ze 2x goud, 3x zilver en 3x brons. Voor deze bijzonder prestaties kreeg haar school daarom de ‘outstanding prize’ overhandigd. Het is ook een uitzonderlijke prestatie met Nederlanders te winnen in het land waar ze Tai Chi als gevechts- en bewegingskunst al eeuwenlang beoefenen.

Alle leerlingen van de school zijn enorm trots en weer met de lessen begonnen. Met een aantal traint Judith nu voor de Nederlandse Kampioenschappen, de anderen komen vooral voor plezier in de bewegingskunst die Tai Chi heet.

Meer berichten