Zwollenaren grootste Marktplaatshandelaars van Overijssel

Zwolle - Zwolle is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot handelshoofdstad van Overijssel. Dat maakt Marktplaats vandaag bekend op basis van onderzoek naar de handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. De meest aangeboden producten in de Overijsselse handelshoofdstad zijn postzegels, schoenen en autoruiten.

In de gemeente Zwolle werd het meest gehandeld van heel Overijssel: 41 procent van de inwoners handelde afgelopen tien maanden via Marktplaats. Daarmee verbreekt de gemeente haar eigen record van vorig jaar, toen handelde 38 procent van de inwoners via de handelssite.

Het is het twaalfde jaar dat Marktplaats de handelsactiviteit in kaart brengt en daarbij handelshoofdsteden uitroept. Om dat te berekenen heeft de handelssite gekeken naar het aantal accounts dat in iedere gemeente de afgelopen tien maanden actief is geweest, ten opzichte van het aantal inwoners. Baarle-Nassau is - net als vorig jaar - uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland, landelijk gezien is daar het grootste deel van de inwoners actief op Marktplaats.

Met de titel laat Zwolle de gemeenten Borne (38,5 procent) en Kampen (36,3 procent) achter zich.


Marktplaats ontvangt maandelijks rond de 8 miljoen unieke bezoekers en daarmee is het de grootste online handelsplaats van Nederland. Per dag worden circa 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, waarbij particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Joop de Haan
Meer berichten