Foto:

ZwolleDoet!: van lekker zingen met bewoners tot creatief schrijven

Zwolle - In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

SEIN zoekt zangtalent

Fonteinkruid, waar zes bewoners die met elkaar op een woongroep leven, zouden het leuk vinden om te genieten van een muzikale activiteit met een vrijwilliger. Het gaat vooral om hat samen zingen van 'liedjes van toen'. Maar ook muziek van nu vinden ze leuk om te horen. Samen zoeken op you-tube, video's bekijken en samen zingen. Het zou helemaal geweldig zijn wanneer een vrijwilliger een begeleidend instrument bespeelt, maar dat is niet noodzakelijk. Het gaat vooral om het genieten, de beleving en het gezellig samen bezig zijn.

De bewoners zijn tussen 20 en 80 jaar oud. Allen met epilepsie en een fysieke -en/of verstandelijke beperking. Affiniteit met deze doelgroep is wenselijk.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'SEIN'.

Bij Bosshardt zoekt gastvrouwen en -heren

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. De huiskamer is elke werkdag open, gemiddeld komen er 35 bezoekers per dag. 's Morgens zijn drie en 's middags zijn vrijwilligers nodig. Ze verrichten voorkomende werkzaamheden als het klaarzetten, serveren en afruimen van koffie en de lunch, een luisterend oor bieden, spelletjes doen en schoonmaken.

De vrijwilliger is sociaal en houdt wel van reuring.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Bosshardt'.

Workshop Creatief Schrijven voor organisaties

Eind juni is de nieuwe website van ZwolleDoet! live gegaan! Met de nieuwe website zijn er een nieuwe features, zoals dat zo mooi heet. Zo kunnen organisaties op één plek vacatures aanmaken, maar ook hulpvragen en activiteiten melden voor SamenZwolle.

Om kennis te maken met onze nieuwe website en omdat ZwolleDoet! deze vooruitgang graag wil vieren is er de workshop 'Creatief Schrijven'. Door de nieuwe opzet is er meer vrijheid om je vrijwilligers vacature in te vullen en te beschrijven hoe jij het wilt. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat de vacature opvalt. De workshop is interactief, dus neem laptop of schrijfbenodigdheden mee.

Aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda/

Joop de Haan
Meer berichten