Foto: Frans Paalman

Italiaanse zon in Zwolle

Zwolle - In vijf jaar tijd is Piccolini , de winkel met Italiaanse specialiteiten , op de hoek bij de Sassenpoort een begrip geworden in Zwolle. Eigenaresse Nicolien Klein blikt terug op die vijf jaar. ""De passie voor Italië komt vooral door de vakanties met mijn ouders in Italië, en die passie is nooit meer weg gegaan. Ik heb dus mijn hart gevolgd."

Na een periode van twaalf jaar werken bij de Rabobank Noord Veluwe besloot ik een andere weg in te gaan. Een winkel beginnen met Italiaanse specialiteiten", blikt ze terug. Gaandeweg is mijn assortiment door de inbreng van de klanten gegroeid. Ook op het aantal vaste klanten ben ik trots."

Hoe is die naam Piccolini ontstaan? Nicolien: "Dat is een combinatie van mijn achternaam in het Italiaans (piccolo) en mijn voornaam. Daaruit is mijn koosnaam Piccolini gekomen. Toen ik dus een naam zocht voor mijn winkel was het meteen duidelijk: Piccolini!"

Op zaterdag 17 november vanaf 12.00 uur viert Piccolini het vijfjarig jubileum aan de Koestraat 46. Iedereen is van harte welkom. Kok Felice Cicora kookt in de winkel en zal het publiek op zijn bekende wijze gaan verrassen. Francesca de Ritis, producent van De Ritis-olijfolie, zal haar nieuwe oogst presenteren. Daarnaast houdt Nicolien zelf enige proeverijen.

Joop de Haan
Meer berichten