Portret Thorbecke uit de collectie van Historisch Centrum Overijssel.
Portret Thorbecke uit de collectie van Historisch Centrum Overijssel.

Lezing 'Thorbecke wil het'

Zwolle - De geboren Zwollenaar Johan Rudolf Thorbecke (1798-1872) geldt als architect van de grondwet, de Nederlandse staatsinrichting en de parlementaire democratie. Op uitnodiging van Allemaal Zwolle komt prof. dr. Remieg Aerts, auteur van de veelgeprezen recente Thorbecke-biografie, naar de geboortestad van Thorbecke en brengt hij deze intrigerende staatsman tot leven tijdens de lezing 'Thorbecke wil het' in Waanders In de Broeren op vrijdagavond 16 november. Aanvang is om 20.00 uur. 

Tijdens de lezing vertelt prof. dr. Remieg Aerts ons de bijzonderheden over de door hem geschreven biografie. Deze biografie heeft onlangs de prijs voor het beste politieke boek ontvangen, de Prinsjesboekenprijs, en was genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om je boek te laten signeren.

Studenten van ArtEZ Conservatorium omlijsten de avond met muziek.

De lezing vindt plaats op vrijdag 16 november in Waanders In de Broeren en begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree is gratis. De lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Aanmelden via www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities

Het Erfgoedplatform Zwolle wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Historisch Centrum Overijssel, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.

///EINDE PERSBERICHT///
Noot voor de redactie                                                                                                               
Beeld:
 

Joop de Haan
Meer berichten