Zwols filmcollectief Marmermijn Films wint met de korte film 'Uit de hand' meerdere prijzen op het Noordelijk Film Festival.
Zwols filmcollectief Marmermijn Films wint met de korte film 'Uit de hand' meerdere prijzen op het Noordelijk Film Festival. (Foto: Li-Shi Shu)

Zwolse film 'Uit de hand' in de prijzen op Noordelijk Film Festival

Zwolle - Het Zwolse filmcollectief Maemermijn Films heeft op het Noordelijk Film Festival Leeuwarden, in het kader van het wereldwijde 48 hour film project, meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen voor hun korte film 'Uit de hand'.

Onder andere werden de awards gewonnen voor Best Film (runner - up), Best Actress (Karlijn Koel uit Zwolle) en Best Script (Jelle Tigchelaar). Elout Hol, acteur en artistiek leider van Theater Gnaffel uit Zwolle heeft de nominatie voor Best Actor ontvangen. Verder heeft regisseur Tim Zweistra een nominatie ontvangen voor Best Director.

De korte film duurt 8 minuten en is opgenomen in de brugwachterscentrale bij de Twistvlietbrug, tussen Holtenbroek en Stadshagen. 'Uit de hand' gaat over een dochter die met haar verloofde bij vader op bezoek gaat met een belangrijke mededeling. Hierbij kan vader het verleden moeilijk loslaten.

'Uit de hand' is de derde succesvolle film van het Zwolse filmcollectief. Afgelopen jaar hebben zij met de films 'Inbreuk' en 'Verkocht!' meerdere (inter-)nationale filmfestival selecties ontvangen en awards gewonnen.

Deze film is mede tot stand gekomen door (financiële) steun van het Zwolse bedrijfsleven en crowdfunding.

Voor meer informatie over de film 'Uit de hand' of het Zwolse filmcollectief Marmermin Films is te vinden op www.marmermijn.com.

Meer berichten