Wethouder De Heer onthult naam Beleeftuin Buiten Zinnig
Wethouder De Heer onthult naam Beleeftuin Buiten Zinnig (Foto: Vogellanden)

Beleeftuin van Vogellanden officieel geopend

Zwolle - Wethouder René de Heer heeft de Beleeftuin van Vogellanden officieel geopend.

Hij onthulde het naambord Beleeftuin Buiten Zinnig tijdens de opening in de tuin. Wat drie jaar geleden nog een braakliggend terrein was, is omgetoverd tot een bruisende leef- en beweegtuin. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar revalidanten oefenen, kinderen spelen, vrijwilligers en medewerkers samenwerken en creëren. Wethouder De Heer benadrukte hoe bijzonder deze tuin is omdat er letterlijk een dam is gebouwd die verbinding maakt met de wijk Pierik. Iedereen komt er samen en doet mee.

Bij de opening waren medewerkers, revalidanten, vrijwilligers en buurtbewoners aanwezig. Ook een gezelschap van vertegenwoordigers van het Oranjefonds, Landschap Overijssel en de Provincie Overijssel woonde de opening bij. Na de officiële openingshandeling waren er feestelijke activiteiten voor jong en oud.

De Beleeftuin van Vogellanden draagt bij aan de ontspanning en een voorspoediger herstel van revalidanten. Er is veel werk verricht en dankzij de ondersteuning van het Oranjefonds, Landschap Overijssel, de provincie en de gemeente en met hulp van veel vrijwilligers, is deze droomtuin gerealiseerd. Het eind van het Oranjefondsproject ‘Groen verbindt’ was woensdag voor Vogellanden een mooi markeringsmoment om de tuin officieel te openen, te vieren wat er is bereikt, partners te bedanken en plannen voor de toekomst te delen.

Meer berichten