Foto:

Vrijwilligersfestijn op maandag 26 november in theater De Spiegel

Zwolle -  In Zwolle doet 62 procent van alle inwoners vrijwilligerswerk. Zwolle is daarmee koploper op het gebied van vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Kortom, Zwolle is een stad van verbinding. Tussen jong en oud, fit en minder fit, nieuwe Zwollenaren en blauwvingers. Dat wordt maandag 26 november groots gevierd met alle vrijwilligers, organisaties en een heleboel (Zwols) talent.

Alle Zwolse vrijwilligers zijn welkom. Het festijn wordt georganiseerd door WijZ en ZwolleDoet!, speciaal voor alle Zwolse vrijwilligers. Het wordt een avond vol muzikale cadeautjes, om alle vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken in het zonnetje te zetten.

Vrijwilligers worden die avond volledig in de watten gelegd met wat lekkers, zang, vermaak en meer. Wie er bij wil zijn kan zich melden via de website zwolledoet.nl/vrijwilligersfestijn/.


Het thema van het Vrijwilligersfestijn is 'verbinding'. Voor de Zwolse organisaties betekent dit een kans om nóg meer te kunnen betekenen voor een ander. De gemeente Zwolle reikt die avond geldprijzen (1.500 euro, 750 euro en 500 euro) uit aan de drie Zwolse organisaties, initiatieven of projecten die zich het meest inzetten voor verbinding.

Dat kan zijn verbinding in de buurt, wijk of stad, verbinding tussen verschillende doelgroepen of leeftijdscategorieën. Organisatie die werken met vrijwilligers kunnen zich tot maandag 5 november inschrijven via zwolledoet.nl/vrijwilligersfestijn/.

Tijdens het vrijwilligersfestijn zijn er optredens van artiesten. Zo staan The Senior Voice finalisten Henk & Mick op de planken, speelt de Zwolse stadspianist Hans Jansen, is er een show van Rico en De Fakkelteit, is er een optreden van hilarisch cabaretduo Maartje & Kine, spreekt pitchkoningin Marije Wielenga en is er een optreden van Coverband Ja Hoor.

Het vrijwilligersfestijn vindt plaats in Theater De Spiegel aan het Spinhuisplein op maandag 26 november.

Vanaf 19.15 uur staat er een kopje koffie, thee en wat lekkers klaar. Om 20.00 uur gaan de deuren van de zaal dicht, dus op tijd aanwezig zijn is belangrijk. De avond wordt afgesloten met een kleine borrel rond 22.00 uur.

Joop de Haan
Meer berichten