Foto:

ZwolleDoet!: Van een feestelijke bingo tot de dierenambulance

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht zoekt een vrijwilliger die een welzijnsmedewerker te ondersteunt bij het organiseren van een gezellige middag voor bewoners. Samen maken ze een groot feest maken van de bingomiddag op donderdag en de kwis- en borrelmiddag op vrijdag.
Je bent creatief, vindt het leuk om de activiteit te organiseren en te begeleiden, kunt in een groep werken en weet hoe je bewoners moet activeren en stimuleren. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'bingomiddag'.

Dierenambulance

Dierenambulance Zwolle zoekt een vrijwilliger voor een uitdagende en afwisselende functie. Je rijdt mee met de ambulance naar de opgegeven locatie om één of meerdere dieren die ziek zijn of in nood zijn te helpen. Maar het kan ook zijn dat de politie of de brandweer moet worden geassisteerd bij dier in nood of met een inbeslagname.

Je beschikt over een geldig rijbewijs, bent stressbesteding en flexibel. Je hebt een goede lichamelijke conditie en bent bereid om te werken tijdens avond- en nachturen, maar ook inzetbaar in weekenden en op feestdagen. En hebt een hart voor dier en mens.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Dierenambulance'.

Themabijeenkomst verslaving

Maandag 12 november is er vanaf 20.00 uur een themabijeenkomst over 'verslaving, hoe ga je hier mee om als naaste?' bij ZwolleDoet!, Burgemeester Drijbersingel 11. Wanneer iemand in je naaste omgeving worstelt met gebruik/misbruik van alcohol, drugs of medicijnen kan dit ook impact hebben op jou. Gevoelens van onbegrip, bezorgdheid, machteloosheid, schaamte en verdriet zijn heel normaal. Tijdens de themabijeenkomst worden vragen over hoe het werkt als je een verslaving hebt beantwoord, maar ook wat dat voor jou kan betekenen.
Naast het beantwoorden van deze vragen, draait de bijeenkomst ook om het delen van ervaringen. Aan de hand van casussen wordt er gepraat over ervaringen van deelnemers en worden adviezen gegeven. De bijeenkomst wordt gegeven door Arjan Lamslag van Tactus Verslavingszorg. Aanmelden tot 5 november via www.zwolledoet.nl/agenda.

Joop de Haan
Meer berichten