Op tal van plekken in en rond Zwolle kunnen vrijwilligers tijdens de 18e Natuurwerkdag werkzaamheden uitvoeren. (foto: August Grouw)
Op tal van plekken in en rond Zwolle kunnen vrijwilligers tijdens de 18e Natuurwerkdag werkzaamheden uitvoeren. (foto: August Grouw) (Foto: August GrouwBiezenstraat 677601VV almelo)

Buiten aan de slag tijdens de 18e Natuurwerkdag

Zwolle - Zin in een dagje helpen in een buurttuin, paden vullen met boomschors of bijvoorbeeld zwerfvuil opruimen? Doe mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen.

Op zaterdag 3 november vindt voor de achttiende keer de landelijke Natuurwerkdag plaats met als thema 'Groen en Gezondheid'. Deelnemers kunnen zich aanmelden via natuurwerkdag.nl. Op veel locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen, zoals kinderyoga. In Zwolle worden dit jaar zes locaties georganiseerd. Aanmelden kan alleen of samen met buren, vrienden of familie. Na afloop is er een kop soep van Landschap Overijssel. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle locaties.

Vrijwilligers kunnen snoeien in de Schellerwaarden of helpen met de bouw van een otterholt. Een blotevoetenpad bij de Vogellanden aanleggen kan ook, net als griend snoeien op Landgoed Windesheim.

Wie alleen is, kan aan de slag op een single-locatie, dit jaar bij de Agnietenplas. In dit gebied starten de vrijwilligers met een kop koffie. Daarna leren ze elkaar beter kennen tijdens het zagen van elzen en wilgen.

Locaties zijn te vinden op www.natuurwerkdag.nl.

Joop de Haan
Meer berichten