Tijdens VERON is in de IJsselhallen Zwolle alles te vinden voor de radioamateur.
Tijdens VERON is in de IJsselhallen Zwolle alles te vinden voor de radioamateur.

Dag voor de radioamateur in IJsselhallen

Zwolle - In de IJsselhallen wordt zaterdag 3 november de 58e editie van de Dag voor de RadioAmateur gehouden. Het is voor het eerst dat het evenement in Zwolle is te bezoeken.

Deze dag wordt georganiseerd door VERON, de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland. Naast het uitreiken van de prijs Radio Amateur van het Jaar zijn er op deze dag ook lezingen, een zelfbouwtentoonstelling de AMRATO (commerciële handelaren), een Morse Challenge en een radiovlooienmarkt.  

Gedurende de dag vinden er interessante lezingen plaats. Resulaten van diverse onderzoeken worden hier besproken en er worden ervaringen uitgewisseld. Naast het lezingenprogramma kunnen bezoekers doorlopend allerlei activiteiten bezoeken. Er zijn commerciële aanbieders van amateurapparatuur aanwezig, evenals verenigingen en VERON-commissies. Bij de Radio Onderdelenmarkt kan het publiek op zoek naar een ontbrekend onderdeel en bij de Zelfbouwtentoonstelling en demonstraties tonen deelnemers wat zij hebben gemaakt en op welke wijze dit te gebruiken is.

Voor de jeugd wordt er een jeugdplein ingericht. Het doel is om de jeugd kennis te laten maken met techniek en de vele aspecten van de radioamateurhobby. De jongeren kunnen niet alleen veel leren en zien maar ze kunnen ook zelf aan de slag in een ruimte waar gesoldeerd kan worden. 

De Dag van de RadioAmateur start om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur. De kaartverkoop start om 9.00 uur. De entreeprijs bedraagt 9 euro. VERON-leden betalen uitsluitend op vertoon van hun geldige VERON-lidmaatschapskaart 8 euro. Houders van de Gouden VERON Speld en kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie: www.veron.nl 
 

Joop de Haan
Meer berichten