'De draad weer oppakken' van WijZ is een project om 65-plussers bij te staan met vragen rondom verlies en zingeving.
'De draad weer oppakken' van WijZ is een project om 65-plussers bij te staan met vragen rondom verlies en zingeving. (Foto: )

ZwolleDoet!: van roze 60-plus café tot vragen over zingeving

Zwolle - In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

60-plus Café

Elke laatste vrijdag van de maand organiseren roze senioren een gezellig Café voor 60-plussers. Hetero, homo, lesbisch, transgender, iedereen is welkom. De senioren hebben ondersteuning nodig op het gebied van promotie en organisatie, maar kijken ook uit naar mensen die gastheer willen zijn tijdens het Café. Jij houdt van promoten en bent handig met social media. Of je bent juist een gezellige gastheer die maandelijks de gasten wilt verwelkomen. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Roze'.

WijZ zoekt: vrijwilligers bij vragen over verlies en zingeving

Heb jij het verlies van een dierbare meegemaakt en voor jezelf de draad weer opgepakt? Ben je in staat om een goed gesprek te voeren en oprecht geïnteresseerd in andermans leven? Dan ben jij een geschikte vrijwilliger voor het project 'De draad weer oppakken' van WijZ. Het doel van dit project is om 65-plussers bij te staan met vragen rondom verlies en zingeving. De vrijwilliger moet een goed gesprek kunnen voeren, praktische problemen oplossen, oprecht geïnteresseerd zijn in andermans leven en samen activiteiten ondernemen.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Draad'.

ZwolleDoet! zoekt: vertaalmaatjes

Spreek jij Chinees, (Kantonees en Mandarijn) Tygrinia, Bulgaars, Pools, Marokkaans ( Berbers) of Koerdisch? Dan komt ZwolleDoet! , steunpunt Mantelzorg, graag met jou in contact. Als vertaalmaatje ondersteun je iemand die de Nederlandse taal onvoldoende beheerst, tijdens belangrijke en lastige situaties. Zo vertaal je bijvoorbeeld gesprekken tussen hulpvragers, mantelzorgers en (zorg)instanties.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Vertaalmaatje'.

November: maand van de mantelzorg

Zaterdag 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg met als thema 'Verras de mantelzorger'. In Zwolle zijn er niet alleen op die dag activiteiten voor mantelzorgers, maar zijn er de hele maand november diverse interessante, culturele en ontspannende activiteiten. De activiteiten staan op www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg.

Joop de Haan
Meer berichten