Opleiding natuurgids IVN weer van start

Zwolle - IVN Zwolle start in januari met een opleiding tot natuurgids. Deze landelijk erkende opleiding wordt één keer in de vijf jaar in Zwolle gegeven.


Een IVN-natuurgids betrekt mensen en kinderen bij de natuur in de eigen woonomgeving en maakt de samenhang tussen plant, dier, mens en milieu zichtbaar. Tijdens de IVN-natuurgidsenopleiding leren de deelnemers meer over hun eigen houding ten opzichte van de natuur en oefenen vaardigheden en werkvormen om deelnemers te stimuleren zelf de natuur te beleven, onderzoeken en beschermen.

Na de opleiding worden de gidsen actief binnen de lokale afdeling, als IVN-natuurgids en/of vrijwilliger. De opleiding duurt anderhalf jaar.

Er twee keer per maand theorielessen op maandagavond in de zaal van de Milieuraad, Campherbeeklaan 82A in Zwolle. De buitenlessen zijn één of twee keer per maand op zaterdagochtend. Deelname kost 395 euro. Maandag 29 oktober is er een informatieavond. Aanmelden en meer informatie via www.ivnzwolle.nl of natuurgidsenopleiding@ivnzwolle.nl

Joop de Haan
Meer berichten