Stoere Buitendag op Zwolse Kinderboerderijen

Zwolle - De vijf kinderboerderijen van Zwolle hielden vorige week de Stoere Buitendag voor kinderen van de basisscholen uit Zwolle.

Deze samenwerking tussen Travers welzijn, Stichting kinderboerderijen Zwolle en Stichting de Stadshoeve is ontstaan nadat duidelijk werd dat deze dag vanuit NMO (Nationale Monumentenorganisatie) niet meer georganiseerd zou worden. De kinderboerderijen vonden het juist belangrijk om aan te blijven geven dat buiten spelen in de herfst ook leuk is, gezond en avontuurlijk. Door deze samenwerkingen aan te gaan en gebruik te maken van premie-op-actie is het alsnog gelukt om hier een succesvolle dag van te maken. 

Er deden zeshonderd kinderen uit Zwolle mee aan de Stoere Buitendag. Enthousiaste vrijwilligers begeleidden deze dag. De activiteiten varieerden van het maken van vuur, buiten koken, vogelvoer maken, sportieve spellen doen in de buitenlucht en dieren in de herfst. Bij Stichting de Stadshoeve is een mooie samenwerking ontstaan tussen Macventure Sports, Sportservice Zwolle, Travers Welzijn en het Deltion College.

Tijdens de Stoere Buitendag kunnen alle kinderen van de basisschool actief aan de slag in de natuur en op de boerderij. Het stoere programma is leuk en leerzaam en voor alle leeftijden. We organiseren de Stoere Buitendag, omdat het ook in de herfst leuk is om buiten te spelen. Voor kinderen is buiten zijn en in de natuur spelen heel belangrijk. Het is goed voor hun hele ontwikkeling, bijvoorbeeld voor de zintuigen, de beweging, de creativiteit en het denken. 

Joop de Haan
Meer berichten