17-jarige boer Niels van Vilsteren uit Zwolle jongste boerenambassadeur van Nederland

Zwolle - De 17-jarige boer Niels van Vilsteren is namens Team Agro NL boerenambassadeur geworden voor de regio Zwolle/Kampen en Noordwest-Overijssel. Hij is hiermee de jongste boerenambassadeur van Nederland.

Niels van Vilsteren gaat zich, als ambassadeur voor de agrarische sector in deze regio, inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouw. Hij wordt ondersteund door de drie andere boerenambassadeurs in Overijssel: natuurboerin Antje Kingma, varkenshoudster Annemarie Noordman en melkveehoudster Linda Kopczinski. Zij zijn ambassadeurs voor respectievelijk Salland-Vechtdal-Noord-Overijssel en Twente.

Team Agro NL is hét collectief van boeren en tuinders in Nederland, waarin boeren, tuinders, telers, vissers en jagers hun krachten hebben gebundeld, intensief samenwerken en strijden voor een goed imago van de Nederlandse land- en tuinbouw. Doel van Team Agro NL is om, door gezamenlijk op te treden, het verhaal over het Nederlandse voedsel en bloemen beter en effectiever in de maatschappij, media en politiek te vertellen (zie ook: www.teamagro.nl). Team Agro NL heeft nu in totaal tien boerenambassadeurs in zes provincies (naast Overijssel, ook in Gelderland, Friesland, Flevoland, Noord-Brabant en Utrecht) en wil dit jaar in alle provincies ambassadeurs voor de Nederlandse land- en tuinbouw benoemen.

"Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw", zegt Niels. "Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Als je een goed verhaal hebt, waarom zou je dit dan niet vertellen?"


Het aanstellen van boerenambassadeurs is uniek en een nieuwe stap in nog betere communicatie en voorlichting over de land- en tuinbouw. De boerenambassadeurs worden door Team Agro NL ingezet om het verhaal van de Nederlandse boeren, boerinnen, tuinders, telers én vissers breed uit te dragen in Nederland.

Niels van Vilsteren wordt de spin in het web in Zwolle en West-Overijssel en zal maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media met de boeren en tuinders in Overijssel verbinden en ervoor zorgen dat het eerlijke verhaal over de land- en tuinbouw wordt verteld. "Wij willen de maatschappij nog meer betrekken bij wat onze voedsel- en bloemenmakers doen. Dankzij de boerenambassadeurs worden we als sector nog beter vindbaar en zichtbaar voor de burger", zegt Van Vilsteren.

Joop de Haan
Meer berichten