De kracht van de herinneringen is een project van zes bijeenkomsten voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger.
De kracht van de herinneringen is een project van zes bijeenkomsten voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger. (Foto: )

ZwolleDoet!: van bestuurders in natuur en cultuur tot mantelzorg

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

IVN zoekt bestuur

Ben jij goed met financiën en/of pr? En wil jij onderdeel uitmaken van de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie? Dan ben jij het nieuwe bestuurslid waar IVN naar op zoek is. Als bestuurslid vergader je zes tot acht keer per jaar, vertegenwoordig je de vereniging en onderhoudt je externe contacten. Je hebt ervaring in het werken met vrijwilligers en bij voorkeur ook enige ervaring in een bestuursfunctie.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'IVN'.

Domusica zoekt marketingvrijwilliger

Als marketingvrijwilliger bij Domusica promoot je het gebouw en de doelstellingen van de stichting Ecomuze. Hiervoor gebruik je de website, social media en de digitale nieuwskrant. Je beschikt over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, hebt kennis van de mogelijkheden van social media en weet hoe promotie/marketing moet worden ingezet om zichtbaarheid te vergroten. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Domusica'.

Kracht van Herinneringen

De kracht van de herinneringen is een project van zes bijeenkomsten voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger. Alle trainingen bevatten een lunch en hebben altijd dezelfde opbouw. In het eerste gedeelte worden er samen herinneringen opgehaald. Dit wordt gedaan aan de hand van een thema. In het tweede gedeelte wordt de groep gesplitst in mantelzorgers en de personen met dementie. Tijdens dit gedeelte wordt de lunch (die door de organisatie wordt geregeld) geserveerd en kunnen de mantelzorgers in een kleinere groep informatie en/of ervaringen uitwisselen. De personen met dementie eten onder begeleiding van ervaren vrijwilligers en een beroepskracht. De bijeenkomsten worden gegeven door twee beroepskrachten.
Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.zwolledoet.nl/agenda.
De bijeenkomsten zijn bij ZwolleDoet!, Burgemeester Drijbersingel 11 op donderdag 1, 8, 15 en 29 november en 6 en 13 december, telkens van 10.45 tot 13.00 uur, inclusief lunch.

Joop de Haan
Meer berichten